Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чи є загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Загроза повномасштабного вторгнення російської армії – топ-тема в Україні. Через це хвилюються багато українців, гривня втрачає позиції, інвестори відмовляються вкладати в нашу економіку кошти. Чи дійсно Путін нападе? Про це говорили у програмі “Твій вечір” на каналі ДніпроTV.

“Коли ми говоримо “загострення ситуації”, коли ми говоримо “війна, агресія путінська”, ми якось не завжди в меседжах ці речі розділяємо. Скажіть, будь ласка, коли у нас почалася війна з Росією? Вона у нас почалася у 2014 році? Ні. Коли у нас розпочалося протистояння з Росією? У нас почалося протистояння з Росією, коли після 2004 року, тоді, коли Путін побачив, що є можливість тією чи іншою мірою Україні бути не повністю керованою Росією. Тоді, коли Путін – починаючи з 2000 року, він був ще більш-менш слабким, з надіями на якісь демократичні речі, до 20004 року він сформулював для себе вже свій курс. Його оточення себе вже сформувало в одному: у тоталітарному, чіткому, жорсткому стилі управління. Можемо говорити, що вона почалася ще з Тузли, ще за часів Кучми. Але чомусь не згадуємо, коли було перше протистояння, коли ми могли б називатися себе не братами. Ми могли б називатися себе “не брати” – брати себе так не поводяться, коли і з одного, і з іншого боку військові”, – сказав політолог Дмитро Кочижев. 

“Ми чуємо багато різних думок, зокрема, говорили про Анналену Бербок (міністр закордонних справ Німеччини – ред.). Я Анналену знаю ще по роботі в Грипати. У німецького уряду є певна позиція щодо Росії . І тому не є дуже дивним, що озброєння , яке летіло з Велої Британії, воно летіло не через Німеччину. Це не тому, що так було вигідно, а тому, що є певна позиція Німеччини. То є західно-європейська політика. Насправді, відношення різне: ми бачимо, якщо Анналена Бербок сідає на спільну конференцію з Лавровим – це одне відношення до агресора, до терористичної держави. Якщо заяви робить міністр Великої Британії, абсолютно інша риторика. Ми бачимо, яке відношення у Великої Британії, і яке відношення у Сполучених Штатів до України”, – повідомив ветеран російсько-української війни Павло Хазан.

Українські військові завжди готові і до агресії з боку Росії, і до агресії з боку Білорусі.

“Вони готуються і постійно проходять навчання. Зараз на передовій хлопці відчувають загострення з боку ворога, є обстріли крупнокаліберною зброєю, і обстріли мінометами наших позицій. З початку 2020 року ми маємо втрати серед військовослужбовців. І ми маємо пам’ятати головне: війна іде з 2014 року”, – заявила  начальник відділу військово-патріотичного виховання, волонтер Єлизавета Кутурга.