Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чи готовий Дніпро до опалювального сезону

Чому, коли оголошують старт опалювального сезону, батареї тепліють через кілька днів. Про це та про те, чому альтернативне опалення краще, говорили у програмі «Твій вечір» на каналі “Дніпро TV”.

Не дивлячись на труднощі, які спровокував ріст цін на газ, Дніпро повністю готовий до опалювального сезону. «Підготовка розпочалася з наступного дня, як закінчився минулий опалювальний сезон, – заявив директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислав Грицай. – У нас, зазвичай, виходить розпорядження міського голови і починається підготовка систем центрального опалення, промивка, підготовка електромереж і будинків – ремонт дахів, заміна вікон та дверей».

У міськради вважають, що найкращій спосіб обігріву, все ж таки, від альтернативних джерел опалення. «Кожен, у кого є газовий чи електричний котел, може обрати самостійно коли починати, а коли закінчувати опалювальний сезон, – каже Владислав Грицай. – У випадку з централізованим опаленням немає когось, хто дає команду увімкнути опалення і воно одразу з’являється. Для цього потрібно, щоб працівники газового господарства розпломбували котельні, після цього водоканал повинен заповнити системи водою і сантехніки повинні відкрити засувки у будинках. Все це повинно бути зроблено синхронно. Потрібно розуміти, що від старту опалювального сезону до моменту, поки всі секції у батареях заповняться теплом, пройде якийсь час. Як правило, це 5 чи 7 днів».

Планується, що у цьому році опалювальний сезон у Дніпрі розпочнеться 1 листопада. «Але ми будемо дивитися по погоді: якщо температура впаде і буде триматися на рівні менше 8 градусів тепла, то розпочнемо раніше», – каже представник міської ради.