Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому водоканал мають визнати критичною інфраструктурою

В етері ДніпроTV голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан розповів, чому “Водоканал” — це критична інфраструктура. 

«Для мене дивно, наприклад, що досі “Водоканал” не є критичною інфраструктурою. А оскільки це не критична інфраструктура, то різниця у тарифах там нікого не цікавить. А фактично, це критична інфраструктура.

Мені просто цікаво, як Кабінет Міністрів, прем’єр, президент, і решта – невже це настільки незрозуміло, що люди без води жити не можуть. Це очевидно. Вода – це те, без чого взагалі немає нічого живого на Землі. Проте “Водоканал” не є у нас за законом критичною інфраструктурою. Тому, відповідно, і підхід до нього не як до критичної інфраструктури. І, наприклад, тарифи на електроенергію, яку використовує “Водоканал” для того, щоб очищати воду, подавати її в труби, тримати насоси, тримати каналізацію, тобто стоки – на це витрачається величезна кількість електроенергії – і за цю електроенергію місто платить за підвищеним тарифом. Проте тариф на воду ніхто не переглядає і не дають можливості переглянути. Розумієте, це велика проблема.

Так, ця зима буде нелегкою, але я сподіватимусь, що в бюджеті міста достатньо буде коштів для того, щоб утримати систему та покрити дефіцит критичної інфраструктури. Бо якщо звалиться критична інфраструктура, звалиться життя. Не буде міста. І тому ми робитимемо все для того, щоб критична інфраструктура вижила, і для того, щоб вона змогла пережити зиму».

Читайте також: У Солоному на Дніпропетровщині під час ремонту будинку знайшли старовинні німецькі надгробки