Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому віцепрезидент російського «Газпромбанку» виїхав до України

Віцепрезидент «Газпромбанку» Ігор Волобуєв виїхав з росії до України і має намір вступити до лав тероборони. Про це пише видання The Insider.

За словами Волобуєва, він народився в Охтирці Сумської області та ухвалив рішення повернутися в Україну, щоб захищати батьківщину.

«Я більше не міг перебувати у росії. За національністю я українець, народився в Охтирці, я не міг більше спостерігати, що творить Росія з моєю батьківщиною. Мій візит це як покаяння, я хочу відмитися від свого російського минулого. Я хочу залишитись в Україні до перемоги», — заявив Волобуєв.

Він зазначив, що з 2004 року хотів повернутися до України, але не міг цього зробити за сімейними обставинами.

Волобуєв назвав агресію росії проти України воєнним злочином.

«Це злочин з боку Путіна, російської влади та насправді російського народу. Тому що тут вбиває українців не Путін, краде унітази не Путін, ґвалтує жінок не Путін. Це і є російський народ. І я, хоч і за національністю українець, теж несу за це відповідальність. Мені за це соромно, я буду каятися за це все життя, тому що на мені подвійна відповідальність — адже я не просто росіянин. Я народився тут, я прожив тут 18 років, тому відповідаю подвійно та втричі», — сказав Волобуєв.

Також він прокоментував смерть колишнього віце-президента «Газпромбанку» Владислава Аваєва та його родини. ЗМІ з посиланням на слідчий комітет рф писали про те, що топ-менеджер убив дружину та дитину, а потім наклав на себе руки. За словами Волобуєва, подія є інсценуванням самогубства.

Читайте також: Що писали світові видання про Україну 26 квітня