Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому українцям заважають віддавати свої голоси за петиції

Електронні петиції – нині єдиний механізм демократії, доступний під час воєнного стану. Якщо петицію підпишуть 25 тисяч людей, її має розглянути Президент. Наразі українці масово скаржаться на проблеми, з якими стикаються ті, хто бажає підтримати будь-яку електронну петицію. Чому так відбувається?

З проблемами підписання стикається все більше українців. Чим ближче до граничних 25 тисяч підписів, після яких Президент України має розглянути петицію, тим складніше стає її підписання.

Перша проблема — знайти саме свою петицію серед масиву на сторінці Президента України. Навіть після численних невдалих спроб підписанти, які «змогли», скаржаться: їх не видно у списках.  За кордоном почалися проблеми з авторизацією через банк, а у декого на екрані «сторінку не знайдено», як у цієї користувачки.

“Сторінку з петицією, очевидно, блокують. У мене неодноразово, якщо я заходжу на неї з різних пошукових машин, показує, що сторінки не існує. В такому випадку треба спробувати відкрити петицію за декілька хвилин або занову натискати на лінк і задавати в пошук”.

Людмила, яка теж нині за кордоном, пише: навіть після успішної авторизації підписати петицію не змогла: “В мене обидва варіанти не пройшли в Приваті. Авторизація пройшла успішно, а от остаточно проголосувати не виходить”.

Трохи пізніше сторінка петиції перестала відкриватися не лише за кордоном, а й в Україні. При спробі авторизуватися – повідомлення. Сама авторизація блукає по колу.

“Не виходить. Намагалась багато разів в різні дні. Далі авторизації не проходить, знову повертає на авторизацію”.

Тож, аби спросити процес підписання потрібної вам петиції, ми розповідаємо, як просто і легко залишити свій підпис.

Спершу авторизуйтесь у системі, натиснувши «Реєстрація».

У якості методу авторизації оберіть Bank ID.

Потім– оберіть банк, яким користуєтесь.

Сайт надасть вам доступ до підписання петицій, після чого вам треба знайти потрібну.

Якщо ж сайт почне зависати — перезавантажте його або повторіть всю процедуру в іншому браузері.

У випадку невдачі – спробуйте повторно через деякий час.