Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому у Дніпрі рятувальники можуть не встигнути погасити пожежу

Через автівки, хаотично припарковані вздовж доріг та у дворах, рятувальники можуть не встигнути погасити пожежу. Подібна парковка в екстрених випадках відбирає час на прокладення додаткових маршрутів. Цей час може бути фатальним. Сьогодні рятувальники продемонстрували, з якими труднощами на викликах вони зіштовхуються.

Від пожежі можуть не врятувати. Через хаотично припарковані автомобілі оперативній групі ледь вдається пробиратися до місця пригоди.

Олег Кушнірук, начальник оперативно-корденаційного центру головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області: «Хаотично припарковані автомобілі в цих дворах не дають можливості своєчасно зробити аварійно-рятувальні роботи”. 

Сьогодні на власні очі ми побачили які труднощі виникають у пожежно-рятувального підрозділу. Добре, що це лише демонстрація.

Андрій Саєнко, водій автоцистерни: «Майже кожен другий двір є таким. Така проблема дуже поширена. Тому хлопцям доводиться розгортатися на вулиці, тягнути лінію у двір, а це займає дуже великий час, який дуже потрібен нам».

Час, за який пожежники тягнуть лінії порятунку, коштує людських життів. Втім, не лише проблема з автомобілями може завадити. Не всі воді, ї навіть на дорозі, пропускають рятувальників.

Олег Кушнірук, начальник оперативно-корденаційного центру головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області: «Також ми бачили, що захаращений проїзд в одному із дворів по вулиці Старокозацька не дає можливості оперативного розгортання пожежно-рятувального підрозділу. Особовий склад розгортає додаткові лінії, тягне ці лінії з проїжджої часини, втрачаєм час, а цей час, це кожна секунда – це врятовані життя».

І хоча рятувальники роблять все можливе, слід пам’ятати: хаотичне паркування у дворах може мати фатальні наслідки.