Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому руйнується набережна Дніпра

Продовжується руйнування набережної Дніпра. Сьогодні зранку обвалилася ще одна частина пішохідної зони та паркану Січеславської Набережної. Ділянка знаходиться поблизу Монастирського острову. Зараз там встановили паркан, аби ніхто з дніпрян не постраждав. І це – не перший обвал. Чому продовжуються руйнації – у нашому сюжеті.

Вже втрете за останні два тижні Січеславська Набережна руйнується через проливні дощі. Новий обвал стався вранці. Частина набережної та паркан, який відділяє пішохідну зону від акваторії річки Дніпро, опинилися просто у воді. Сталося це поблизу Монастирського острова. Нагадаю, минулого тижня ділянка набережної обвалилася вперше біля Кулі Бажань. Тоді комісія житлово-комунального господарства провела обстеження усієї дніпровської набережної на предмет можливого руйнування. Ділянку від вулиці Воскресенської до Половицької перегородили парканами.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку та цивільного захисту Дніпровської міськради: “Результати были доложены руководству города. Было принято решение собрать комиссию техногенно-экологической безопасности чрезвычайных ситуаций. На комиссии был вынесен вопрос, что есть проблемные участки на набережной и комиссионно было принято это решение – оградить часть пешеходной зоны улицы Набережной Сичеславской. В первую очередь было произведено визуальное обследование, теперь будут работать узкие специалисты, каждый в своем направлении. Они будут обследовать более детально всю набережную, будут давать свои рекомендации, проект устранения этих недостатков”.

Співробітники департаменту громадського порядку та цивільного захисту Дніпровської міськради цього разу зреагували оперативно – зранку обвал вже був огороджений, аби ніхто з дніпрян не постраждав.

Заступник міського голови зауважив: причиною руйнування набережної стало те, що ще у 2004-2005 роках перильні огородження й гранітні плити були укладені без цементного розчину, тобто з порушеннями. Слідкуємо за станом набережної далі.