Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому реконструкцію Севастопольського парку в Дніпрі призупинено

Розпочаті минулоріч роботи у Севастопольскому парку Дніпра – призупинено. Планувалося з нуля покласти комунальні мережі і системи поливу. Втім, з початком повномасштабного вторгнення виконання проєкту перенесли. Як зараз виглядає парк? 

Реконструкцію Севастопольського парку почали рік тому. Планували оновити комунікації, реконструювати дитячий і спортивні майданчики, створити комфортні умови для маломобільних груп населення. Втім, через агресію росії роботи призупинили.

Сусанна Живілова, директорка комунального підприємства «Дирекція територій та об’єктів рекреації» Дніпровської міськради: «У зв’язку з тим, що до постанови 590 були внесені відповідні зміни, ми не маємо можливості проводити реконструкцію парку. Постанова 590 обмежує виконання певних видів робіт, що стосується реконструкції, проте, ми можемо проводити роботи з благоустрою території».

Зараз же територію парку лише підтримують в належному стані. Тут регулярно прибирають сміття, скошують траву і знищують карантинні рослини.

«Щоб було все красиво, гарно і радувало серце моє».

До робіт у парку залучають і тих, хто перебуває на обліку в міському центрі зайнятості. Тож окрім соцвиплати люди можуть додатково підзаробити гроші.

Тетяна Янушкевич, начальниця інспекції праці та зайнятості населення Дніпровської міськради:
«Забезпечити роботою безробітних, серед яких є як і внутрішні переселенці, так і жителі нашого міста, які мають внаслідок виконання такої роботи, надання своєї згоди, отримати додатковий дохід. Окрім виплати по безробіттю, також і заробітну плату, яка становить 6500 гривень, мінімальна заробітна плата».

На забезпечення оплачуваних громадських робіт з міського бюджету виділили додатково мільйон триста тисяч гривень.