Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому маршрутки у Дніпрі провалюються у люки зливової каналізації?

У Дніпрі маршрутки нерідко провалюються у відкриті люки зливової каналізації. Серед останніх випадків – прецедент на Донецькому шосе. За попередньою інформацією, водій маршрутки, рухаючись у потоці автомобілів, намагався піти на випередження, однак потрапив переднім колесом у люк. Пасажири, які перебували у салоні мікроавтобуса, не постраждали. Але що стало причиною зниклої решітки та хто насправді винен у ситуації?

Днями 82 маршрутка втрапила колесом у відкритий люк зливової каналізації на Донецькому шосе. Співробітники шиномонтажу, що неподалік від місця аварії, кажуть: бачити таке доводиться нерідко. Водії з пошкодженими авто потрапляють прямісінько до них.

Сергій, майстер шиномонтажу: «Машины заезжают довольно часто с поврежденными колесами. Сам я тоже нередко сталкивался с проблемой открытых ливневок и люков, очень часто, и пару раз сильно влетал».

Люк зливоскиду повернули на місце того ж дня, інспекція «Гідроспоруд» виявила ще чотири точки без люків на Донецькому шосе. Що стало причиною зниклих решіток?

Михайло Ступак, заступник директора комунального підприємства «Гідроспоруди»: «Це напружена вулиця, на якій їздить багато фур. Часто буває, їздять з перегрузом, наїжджаючи на ришітку. Вони їх пошкоджують. Ришітка не витримує навантаження перегруженої фури і через це вони пошкоджуються. І під час наїзду наступної машини, це може бути маршрутка або легковий автомобіль, вона просто може не витримати навантаження і прогнутися».

Інспекція підприємства перевіряє всі зливоскиди у місті раз на тиждень. Водії розповідають: за останні два роки випадків крадіжок зливоскидових люків стало менше.

«Раніше частіше попадалися. Ну, щас не бачу, не звертаю увагу. Давно було, років 5 назад во дворах, а так не бачив такого, щоб були відкриті левнівки. У місті зараз кругом їх чинять, їх ремонтують і покривають взагалі. Як би кругом так було, як в Дніпрі».

Нові зливоскиди, як нам розповів Михайло Ступак, роблять антивандальними. Вкрасти їх майже неможливо. Єдине що досі може їх зламати – великовантажні фури. Залишається чекати, коли у Дніпра з’явиться нова об’їзна дорога.