Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту відвідав заняття на ПК для УТВ

Як включити комп’ютер, надрукувати текст та сплатити за комунальні послуги. Цьому навчають на уроках з комп’ютерної грамотності, які проводять у Дніпрі для людей поважного віку. Щоб перевірити, як проходить навчання та як учасники засвоюють нові знання, у рамках чергування приїхав черговий по місту директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

«З лютого ми відновили заняття з основ роботи зі смартфонами та комп’ютерами. Учасники їх дуже чекали. Вони завжди хочуть покращувати свої знання, аби безперешкодно спілкуватися зі своїми знайомими та рідними. Наразі заняття з вивчення основ роботи зі смартфоном проходять на 4 локаціях, як на правому, так і на лівому березі міста. Наприкінці лютого вводимо нову локацію – ж/м Придніпровськ. Бажаючих навчитися працювати на комп’ютерах менша, тому заняття тривають на 1 локації, а саме в центрі міста», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

Пані Людмила давнішня прихильниця УТВ, відвідує його ще з 2017 році. Спочатку ходила на вистави в театри, які пропонували в УТВ, а потім пішла на заняття зі смартфонами. Там пані Людмила опанувала 2 рівні складності, тож тепер з телефоном вона вже на ти. Коли розпочалася повномасштабна війна, то жінка вимушена була виїхати в Польщу. Згадує, що дуже сумувала за знайомими та заняттями в Університеті. Тому як тільки повернулася відновила своє навчання. Найбільшим бажанням було піти на курси по роботі з комп’ютерами.

«Я на комп’ютері працюю погано. Звичайно я з ним працювала раніше, але зараз вирішила нагадати собі ті знання, які втрачені з того моменту, як я перестала працювати. Взагалі це все цікаво, хочу дізнатися, як працювати в програмах, як можна контролювати комунальні послуги та сплачувати їх онлайн», – розповіла учасниця УТВ Людмила Артем’єва.

Наразі заняття з комп’ютерної грамотності проходять раз на тиждень. Вже створено 3 групи, у кожній по 8-9 людей, аби викладач зміг приділити максимум уваги кожному учаснику.

«По основам роботи з комп’ютерами у нас є 2 рівня складності. На першому учасники вивчають, як включити комп’ютер, як користуватися ключовими програмами, які необхідні і в побуті, і в роботі. Ну і звичайно вивчаємо інтернет, адже це вже must have. Вони повинні вміти і ютуб переглянути, і вайбер поставити. На другий рівень йдуть люди, яким потрібно покращити свої навички. Вони знають що конкретно їм треба та ставлять більше конкретних питань», – розповідає викладач УТВ Олександр Мілютін.

У цьому році УТВ впроваджує тематичні лекції щодо особливостей роботи зі смартфонами та в мережі інтернет. Тож учасники зможуть ще більше поглибити свої знання.

Наразі учасниками УТВ є більше 15 тисяч людей поважного віку, з них одна тисяча – це внутрішньо переміщені особи. За початку цього року до університету вже записалося 200 нових учасників.

Читайте також: росіяни вдарили по Марганцю дроном-камікадзе, двоє людей поранені