Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту відвідав одну з пожежно-рятувальних частин

Сьогодні в рамках чергування заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Редька Дмитро відвідав один з підрозділів ДСНС, який обслуговує місто Дніпро.

“Поспілкувались з керівництвом, подивились техніку, яка виїздить на пожежі. В цілому підрозділ оснащений сучасними транспортними засобами, засобами пожежогасіння. Зі свого боку хочу зазначити, що міська рада постійно співпрацює з підрозділами ДСНС, які обслуговують місто Дніпро. Лише в минулому році було виділено допомогу у вигляді субвенції у розмірі 1,4 млн грн для придбання паливно-мастильних матеріалів. Тож постійно співпрацюємо з підрозділами ДСНС, будемо й надалі взаємодіяти та допомагати”.

Зараз важливою проблемою є ризик пожежі в екосистемах.

Так за минулу добу підрозділами було здійснено 38 оперативних виїздів, з них 23 виїзди на гасіння пожеж в екосистемах. З початку року було здійснено 437 виїздів, з них приблизно 50% – це пожежі в екосистемах. Особливо в зв’язку з погодними умовами останні 2 тижні сталось багато пожеж та займань в екосистемах.

“Звертаючись до населення, хочу попросити і нагадати, що слід бути більш пильними та обережними та не нехтувати правилами пожежної безпеки в лісах, посадках, полях. Такі пожежі приносять великі збитки державі та населенню, яке може підпасти під дію цих пожеж.
Наша задача ліквідувати і не допустити загибель та травмування населення, якомога більше зменшити обсяг збитків від пожежі”, – зазначив начальник пожежно-рятувальної частини 8-го Державного пожежно-рятувального загону Петренко Генадій.

Також відвідав укриття. Воно відповідає всім нормам передбачених для таких приміщень. В найпростішому укритті є водопостачання, додаткове електропостачання. Загалом є все необхідне для безпечного перебування, як і особового складу частини, так і цивільного населення, які прибувають до укриття, у випадку повітряної тривоги.

Розраховане укриття на 50 осіб і працює цілодобово.

Читайте також: Від виявлення гострих порушень мозкового кровообігу до онкології на ранній стадії. У міській лікарні Дніпра № 4 обстежують пацієнтів на новому цифровому томографі