Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту: у Дніпрі перевірили стан найпростіших укриттів

Інспекція укриттів у Дніпрі продовжується. Черговий містом перевірив занедбане укриття, що знаходиться на території одного з підприємств та взірцеве у міському ліцеї.

Відсутність вентиляції, води та санвузлів. Одне з укриттів, яке знаходиться на території приватного підприємства, зовсім не готове приймати людей. Ба більше, запасний вхід повністю завалений.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту населення ДМР: «Зараз ми знаходимось всередині цієї споруди. Бачимо, що споруда цілком не готова. Да, є проведена електрика, але більше тут нічого немає».

За словами власника підприємства, захисна споруда знаходиться на балансі Фонду держмайна. Представники цієї установи відмовили підприємцю в оренді цього сховища. Саме тому споруда в такому занедбаному стані.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту населення ДМР: «Склали відповідні акти, і за висновками цих актів матеріали будемо передавати до прокуратури та Служби безпеки України».

Друга локація – взірцева. Укриття знаходиться в ліцеї №33, воно повністю облаштоване відповідно до вимог ДСНС.

Ольга Ігнашева, заступниця директора з навчально-виховної роботи: «Діти, які навчаються за змішаною формою, офлайн процес відбувається на базі іншого навчального закладу, тому що, на жаль, укриття нашого навчального закладу розраховане лише на 50 осіб. В ньому під час повітряної тривоги можуть перебувати співробітники закладу, які знаходяться на робочому місці, а також мешканці району».

В укритті є сучасна система вентиляції, санвузли, централізоване водопостачання, запас технічної та питної води, аптечка, можливість зарядити мобільні пристрої.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту населення ДМР: «Хочу зауважити, що навчальний процес в цьому закладі не відбувається у зв’язку з тим, що найпростіше укриття дуже маленьке, підвальне приміщення під цим будинком, але воно облаштоване, як найпростіше укриття».

Укриття працює цілодобово. Дніпряни, в разі потреби, можуть там перебувати у будь-який час доби. Воно може вмістити 50 осіб.

Читайте також: Ошукували українців за кордоном : у Дніпрі викрили діяльність шахрайського call-центру – прокуратура

https://www.youtube.com/watch?v=pUrCljbT6PU