Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив виконання доручення мера щодо забезпечення гарячими обідами внутрішньо переміщених осіб

Черговий по місту, директор департаменту соціальної політики Едуард Підлубний, перевірив виконання доручень міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо забезпечення гарячими обідами громадян вразливих категорій населення. 

Щодня в Дніпрі у двох пунктах готують смачні обіди для внутрішньо переміщених осіб.
Олегу з Бахмуту 57 років. Чоловік згадує, як приїхав до Дніпра.

Олег, переселенець, отримує гарячі обіди: «Почались обстріли. В минулому році 20 травня я разом з мамою лежачою приїхав сюди. Оформили ВПО, через деякий час нас запросили до соцслужби й сказали, що є така можливість — отримувати безкоштовне харчування: «Будь ласка, приходьте кожен день, без проблем гаряче харчування». 

Олег отримав талони і приходить до їдальні кожен день. Відмічає, дуже зручно, що дають їжу з собою для таких, як його мати.

Олег, переселенець, отримує гарячі обіди: «Дуже гарно готують, усі дуже привітні, без нарікань. Чистота, контролюють! Я ж бачу, що приходять контролювати постійно, слідкують за чистотою, за порядком, за якістю їжі й питають у відвідувачів: «Як вас годують?» Дякую, дякую соцслужбі за те, що організували. Дякую керівництву міста, що організували це харчування для ВПО, це дуже приємно, така підтримка!»

Щоб отримати талон на гарячий обід, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення ДМР за місцем реєстрації. Треба мати при собі паспорт та довідку ВПО.

Едуард Підлубний, заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР: «Наразі в нас харчується від 1500 до 1700 осіб на день. Ми можемо збільшувати й збільшувати свою потужність. Особливо послуга користується попитом серед людей похилого віку, самотніх матерів з дітьми». 

У їдальні готують комплексний обід з першою й другою стравою. Також є лінія фасування, де пакують гарячі обіди для підопічних Дніпровського міського територіального центру.

Олександра Малашева, технологиня виробництва ТОВ «Гарна страва»: «Страви готуються відповідно до технологічних карт, які розроблені з вимогами до нормативно-правових актів. Готуємо з душею, бо розуміємо для кого ми готуємо. Хочеться зробити все по-домашньому, щоб людина все-таки відчувала наше тепло й доброту». 

Над меню працювала команда технологів, дієтологів, гастроентерологів, також проводили анкетування серед споживачів.

Читайте також: Капремонт і сучасне обладнання: в Дніпрі оновили пологовий будинок