Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив укриття в адміністрації Соборного району

Сьогодні черговий по місту Артем Нідєлько директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР перевірив облаштування укриття в будівлі Адміністрації Соборного району, яка розташована на площі Шевченка, 7. В минулому році тут виконали ремонтні роботи і наразі укриття готове для прийому дніпрян під час повітряних тривог.

«Я був тут у листопаді 2023 року, коли роботи знаходилися в активній фазі. Тоді тут ще штукатурували стіни, стелю та виконували необхідні роботи. Зараз ремонт вже завершено, дотримані всі норми і акт ДСНС, який видали представники служби, дозволяє, аби в приміщенні знаходилися громадяни під час можливих ракетних обстрілів», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

До ремонту в укритті були мокрі стіни, підлога знаходилася в жахливому стані, не було освітлення і елементарних умов для перебування людей.

«Ми зробили нову підлогу, поштукатурували стіни та стелю, потім пофарбували все. Також тут нова електропроводка, зроблено санвузол, встановлено витяжки, пожежна сигналізація, є освітлення та облаштовано аварійний вихід», – заступник голови Адміністрації Соборного району ДМР Олександр Юдич.

Крім того, в укритті створено запаси технічної та питної води, є вогнегасники та шанцевий інструмент. Загалом під час повітряних тривог в укритті одночасно можуть знаходитися 190 людей.

Наразі укриття є у всіх районних адміністраціях Дніпра. Там у випадку небезпеки можуть перебувати як працівники адміністрацій, так і інші дніпряни. У 2023 році всі укриття в адміністраціях відремонтували та забезпечили всім необхідним для відвідувачів.

Читайте також: За добу Громадська рада обробила 42 звернення дніпрян