Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив укриття та Пункт Незламності

Альтернативне освітлення, санвузли та окремі зони для різних категорій громадян. Це все про укриття, яке розташоване в спеціалізованій школі № 134, яка розташована на вул. Шолохова, 17. Сьогодні директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько перевірив як функціонує укриття і чи може воно вмістити і учнів школи, і мешканців прилеглих будинків.

«Це одне з найбільших укриттів, де я був. Укриття поєднане з пунктом незламності, є багато різних зон – і для відвідувачів з домашніми улюбленцями, і кімната для мами та дитини. В ній є манеж, іграшки та книжки, аби відволікти малечу. Окремо хочу відзначити, що під час тривоги учні та громадяни, які приходять в укриття, розділені по різних приміщенням і не перетинаються між собою. Як на мене, то це добре для дітей. Та й взагалі укриття забезпечене всім необхідним і є повністю готовим для прийому відвідувачів», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

Пункт Незламності в школі розташований на базі укриття і знаходиться в підвальному приміщенні. Цілодобово за охороною та порядком в укритті слідкують не лише працівники школи, але й охоронна фірма «Джеб». У Пункті незламності під час блекаутів можна зарядити телефон, випити гарячі напої та зігрітися, для цього у всіх зонах стоять невеликі обігрівачі, а також є ковдри.

«Пункт Незламності забезпечений всім необхідним: аптечка, кава, чай, вода, шанцевий інструмент. Все укриття розраховане на 1460 посадкових місць. Також у нас в ПН та в укритті є пожежна сигналізація, яка щомісяця обслуговується спеціалістами, є автономне освітлення. Крім того, у нас є генератор, який ми використовуємо під час блекаутів», – розповіла в.о. директора КЗО «Спеціалізована школа № 134 гуманістичного навчання та виховання» Ольга Моргун.

Також в укритті є куточок медичного працівника та психолога, тому за необхідності і діти, і інші громадяни можуть до них звернутися. Є в приміщенні і дві зони з санвузлами у різних частинах укриття. Крім того, в укритті створений значний запас питної води, а також проведений інтернет, аби діти могли залишатися на зв’язку зі своїми рідними під час повітряної тривоги.

Читайте також: За добу Громадська рада обробила 52 звернення дніпрян