Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Резервна котельня врятувала від холоду 95 будинків у Дніпрі після ворожого обстрілу в ніч на 13 лютого

Сьогодні черговий по місту, Олексій Самілик, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, перевірив роботу однієї з котельних КП «Коменергосервіс». Це резервна котельня, яка була побудована в 1972 році, а у 1988 виведена в так званий «холодний резерв».

У 2021 році тут зробили капітальний ремонт: система автоматики в котельні одна з найкращих в країні. Вона побудована на сучасному обладнанні, що дозволяє дистанційно контролювати та управляти процесом. Також тут провели ремонт дільниці магістральної теплової мережі, електричних мереж та побудували новий газопровід. Котельня забезпечена генераторами для альтернативного енергоживлення у разі відсутності електропостачання.

В нинішніх умовах збройної агресії російської федерації вкрай важливим є сам факт існування альтернативного джерела постачання теплової енергії.

У Дніпрі через ворожі обстріли в ніч на 13 лютого було припинено подання тепла до частини споживачів КП «Коменергосервіс». Тоді міська влада оперативно ухвалила рішення ввести в дію цю резервну газову котельню підприємства. Завдяки цьому подачу тепла відновили всім споживачам ж/м Сонячний. Йдеться про 95 житлових будинків, 7 садочків, 7 шкіл та 2 медичних закладів. Тариф для споживачів залишився незмінним. Котельня працювала протягом тижня, доки не вдалося налагодити роботу виробника теплової енергії.

Наразі ця котельня знову переведена в режим резервної. У разі необхідності, може бути запущена протягом 12 годин. За період своєї роботи обладнання працювало справно, без будь-яких проблем.

«Дуже добре, що свого часу місто потурбувалося про наявність резервної котельні. В черговий раз ми переконалися, що держава-терорист може завдати підлого удару в будь-яку хвилину. Отже, завдяки підключенню цієї резервної котельні вдалося зробити так, аби люди не потерпали від холоду», – зазначив Олексій Самілик, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

Читайте також: Як сьогодні у Дніпрі працює громадський транспорт?