Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив роботу районної котельні у Чечелівському районі

Сьогодні черговий по місту, Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго», перевірив роботу районної котельні у Чечелівському районі. Котельня опалює близько 130 будинків та 13 навчальних установ (5 шкіл і 8 дошкільних закладів).

Належна підготовка до осінньо-зимового періоду — запорука сталого проходження опалювального сезону. Однак, повністю безаварійно пройти опалювальний період — неможливо. Це стосується як теплових мереж, так і обладнання. Адже періодичні відключення електроенергії, робота на максимальній потужності, гідроудари виснажують котельне устаткування.

Тому, в міжопалювальний період окрема увага приділяється технічному обслуговуванню, ремонту та заміні резервних теплоджерел. Так, в цій котельні влітку було змонтовано новий котел і на минулому тижні фахівці перевели роботу котельні саме на нього.

«Сьогодні проводяться налагоджувальні роботи автоматики безпеки і регулювання котла. Це є обовʼязковою складовою, адже це дозволяє з мінімальним втручанням людини стежити за всіма параметрами. За результатами проведених робіт підвищується ККД, експлуатаційна безпека, подовжується термін служби обладнання», – розповів в.о. заступника начальника теплової дільниці Дмитро Гризов.

Андрій Клименко резюмував, що також з метою зменшення теплових втрат та підвищення енергоефективності, перед початком сезону 23-24 рр. замінили вікна.

«Задоволений сьогоднішньою інспекцією. Все працює в штатному режимі, необхідні роботи виконуються. Подякував працівника котельні за віддану роботу», – прокоментував візит черговий. 

Читайте також: Косметичний ремонт, нові електромережі, система фільтрації кисню, меблі: у Дніпрі облаштували ще одну споруду цивільного захисту – сховище на вул. Одеській, 7-А