Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив комплексну підготовку теплового господарства до опалювального сезону та облаштування укриття в школі

Чергування містом задля виявлення та швидкого усунення слабких ланок життя в Дніпрі — таку задачу поставили перед собою представники профільних департаментів Дніпровської міськради. Цього разу Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго», навідався на ділянку, де проводять капремонт тепломережі. Він пересвідчився у заміні котла на квартальній котельні. Також черговий по місту відвідав і перевірив облаштування в місті найпростіших укриттів та їх готовність у будь-який час доби прийняти людей під час повітряної тривоги. 

У Дніпрі активно готуються до нового опалювального сезону. Фахівці КП «Теплоенерго» проводять ремонти та замінюють аварійні ділянки трубопроводів.

Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго»: «Об’єкт, який був критичний, аварійний цієї зими. Ця ділянка обслуговує 70 будинків, два садочки, дві школи. Тут проводиться заміна телпомереж — 200 метрів. Мешканці безперебійно можуть получати у нас тепло».

Сергій Агруч, начальник теплової дільниці: «Планується ці роботи закінчити цього тижня та провести гідравлічні випробування. Після цього траса буде зарита та виконано благоустрій».

Комунальники говорять, котельне обладнання виявилося найбільш чутливим до відключень електроенергії. В одній з міських котелень замінили котел, інший відремонтували ще минулоріч.

Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго»: «На цьому об’єкті була заміна котла КВХ-8М. Мені повідомили, що роботи буде виконано до початку опалювального періоду.

Черговий містом перевірив і облаштування та готовність найпростіших укриттів.

«Ми знаходимося у приміщенні пристосованого укриття. Воно розраховано на 403 особи».

Інспекцію провели у 62 середній школі.

Олена Світлична, директорка КЗО середня загальноосвітня школа №62: «Наше укриття працює у закладі цілодобово, щодня. І під час сирени будь-який мешканець мікрорайону, будь-яка людина має вільний доступ до нашого приміщення».

Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго»: «Все є в наявності. Є для підзарядки, генератор, 4 туалети. Ми якраз перебували під час повтряної тривоги, близько 40 людей знаходилося. Навіть діти, які на канікулах, вони туди спустилися».

До того ж приміщення дозволяє відвідувачам мати постійний доступ до мережі інтернет. Єдине, говорять відвідувачі, тут прохолодно, якщо довго сидіти. Але для цього передбачені ковдри.

Наталя, відвідувачка укриття: «Вийшли книжки здавати – повітряна тривога. І думаємо: якраз в укриття зайдемо, пересидімо. Ми часто приходимо сюди. По дві-три години ми тут проводимо. Війна, страшно».

У міськраді наголошують: у разі повітряної тривоги не нехтуйте правилами безпеки і пройдіть у найближче укриття.

Читайте також: У Жовтих Водах “привітали” Пушкіна з днем народження та знесли його пам’ятник