Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив, як в Дніпрі оновлюють заклади культури

Сьогодні в Дніпрі перевірили заклади культури. Черговий по місту Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гумполітики міськради, відвідав філію КСК «Шинник» КЗК «Арттериторія», музичну школу імені Скуратовського і привітав театр «Крик» з 35-м ювілейним сезоном. 

Філія КСК «Шинник» КЗК «Арттериторія». В будівлі протікав дах, в аварійному стані були електромережі. Тому наразі тут триває ремонт.

Марина Скляренко, завідувачка КЗК «Арттериторія»: «Тут було маленьке приміщення і дуже незручне», — «Що з фасадом? Я розумію, що тут були зовсім інші вікна?» —  «Тут повністю замінили вікна, відремонтували стелю, стіни, підлогу».

Роботи вже на завершальній стадії.

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР: «Будемо мати надсучасну територію для проведення семінарів, тренінгів, стратегічних сесій, майстер-класів, занять іншими творчими активностями».

Тут займаються десять музичних колективів, багато дитячих гуртків. А підвальне приміщення було захаращене. Зараз тут повноцінне укриття з дитячою кімнатою, вогнегасниками і питною водою.

Андрій Шатіро, головний інженер КЗК «Арттериторія»: «Повністю електрику переробили, зміцнили фундамент частково, підлогу зробили. Все зробили, як для людей».

Виконали ремонт і у приміщеннях відомої в Дніпрі музичної школи ім. Скуратовського. За літо тут замінили труби водопостачання та каналізації, встановили нову сантехніку, оновили підлогу, стіни, стелю і двері.

Наталія Іванова, директорка Дніпровської дитячої музичної школи №6 ім. І. Скуратовського: «У цьому році школі виповнилось 70 років. Цей ремонт – подарунок департамента гумполітики нашій школі».

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР: «Для нас розвиток мистецької освіти – стратегічний і пріоритетний, і на цьому наполягає міський голова і міська влада».

Євген Хорошилов також привітав колектив театру одного актора «Крик». Від імені міського голови з нагоди 35-го ювілейного сезону почесні грамоти отримали 9 працівників.

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР: «У місті загалом 5 театрів комунальної власності. Запрошуємо до кожного з них. Це нові постановки, прем’єри, а також вже ті вистави, які полюбилися дніпровському глядачу та гостям міста».

Читайте також: «Соціальне таксі»: як Дніпро піклується про осіб з інвалідністю