Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив як у Дніпрі працює вагономийний комплекс електродепо

Сьогодні, 28 травня, черговий по місту Ігор Маковцев перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо забезпечення безперебійної роботи метрополітену, а також безпеки та комфорту перевезення пасажирів.

Директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури перевірив роботу вагономийного комплексу електродепо. Його введено в експлуатацію в 1995 році одночасно з пуском першої черги Дніпровського метрополітену. Він призначений для виконання зовнішньої мийки кузовів та дахів вагонів.

У 2022 році було виконано капітальні роботи для відновлення працездатності на той момент несправного вагономийного комплексу: ремонт пневматичного та електричного обладнання, заміну підшипників, прочистку форсунок на рамці подачі мийного засобу. Також було проведено фарбування та змащування рухливих частин, регулювання підведення щіток, що обертаються до рухомого складу, та ревізію баку для підготовки та змішування мийного розчину.

Зовнішня мийка рухомого складу виконується згідно графіка або за вказівкою старшого майстра з ремонту рухомого складу. Впродовж місяця виконується в середньому 13-15 зовнішніх мийок рухомого складу, тобто всі вагони проходять процедуру двічі на місяць. Спочатку рухомий склад автоматично зволожується водою за допомогою щіток, що обертаються. Далі через форсунки на рамці подається миючий засіб. Коли розчин починає діяти, рухомий склад повторно автоматично зволожується та обмивається за допомогою води та щіток.

На мийку рухомого складу із 3-х вагонів витрачають близько 15 хвилин. Коли вагони переставляють на відстійні колії, виконується санітарне прибирання салону: вологе протирання підлоги, сидінь, пластикових панелей, вікон та поручнів салонів дезінфікуючими розчинами. Також його проводять після кожного заїзду рухомого складу з лінії на ремонт чи технічне обслуговування (приблизно кожні 8 годин).

Читайте також: Внаслідок атаки на Нікополь пошкоджено 6 приватних будинків, газогін та лінії ектропередач, – Микола Лукашук