Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив, як у Дніпрі працевлаштовують ВПО, а також облаштування та готовність укриттів

Чергування містом задля виявлення та швидкого усунення проблем — таку задачу поставили перед собою представники профільних департаментів Дніпровської міськради. Цього разу Олександр Санжара продемонстрував результати взаємодії міської влади з роботодавцями міста, а також перевірив облаштування у місті найпростіших укриттів та їхньої готовності у будь-який час доби прийняти людей під час повітряної тривоги.

«У наш час важко знайти роботу, я дуже довго шукала. Я дуже рада, що знайшла роботу у VARUS. У нас усі привітні, всі люб’язні».

Незважаючи на поширену думку, що переселенці обирають для життя західні регіони України, статистика показує зворотнє. Лідерами за кількістю ВПО є Дніпропетровська та Харківська області. 
А от лідером з працевлаштування – Дніпропетровщина.

Олександр Санжара секретар Дніпровської міськради: «У нас із 2014 року було 30 000 переселенців, а з 2022 – 170 000 осіб. Зареєстровані. І всі ці люди шукають роботу. І наша інспекція з працевлаштування працює з усіма цими людьми. Ми вже їздили до центрів підготовки та перепідготовки, де люди можуть навчитися комп’ютерних навичок. Здобути практичні навички».

Один з найбільших працедавців — компанія VARUS, яка в Дніпрі за 15 місяців надала роботу більше 400 ВПО.

Олена Семидоцька, керівник відділу по роботі з персоналом мережі магазинів VARUS: «Це різні спеціальності: від касирів до продавців, до пекарів, до охоронців — всі ті професії, які представлені в наших магазиніх. Ми пропонували гуртожитки, квартири для тих людей, які перемістилися. І ми частково їх сплачували, і зараз продовжуємо це робити».

З переліком наявних вакансій можна ознайомитись на сайті компанії.
Черговий містом Олександр Санжара перевірив і облаштування та готовність найпростіших укриттів. Інспекція відбувалась у НВК №120 за адресою: вул. Академіка Янгеля, 2.

Олександр Санжара, секретар Дніпровської міськради: «Воно обладнане за всіма правилами укриттів, має кілька виходів, розраховано на 60 осіб. Ми бачимо поряд і туалетну кімнату, і душову. Якщо буде така необхідність, то тут можна і помитись. Можливо присісти, лягти, іграшки для малих. Все зроблено, щоб тут почувати себе комфортно».

Серед іншого, приміщення облаштоване терміналом Starlink, що дозволяє відвідувачам мати постійний доступ до мережі інтернет.

Любов Рудник, директорка НВК №120: «В цій школі укриття працює цілодобово. Чергування в 3 зміни — 1,2,3. Чергують сторож, технічні працівники і вчителі. Цілодобово організоване чергування».

У міськраді наголошують: у разі повітряної тривоги обов’язково шукайте прихисток у найближчому укритті.

Читайте також: Чи вплине підрив Каховської ГЕС на Дніпро: що говорять місцеві екологи про лихо