Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив як проходить процес відкачування ґрунтових вод на будмайданчиках метро у Дніпрі

Оснащені 5 дизель-генераторами, цілодобово обслуговуються спеціалістами та охороняються. Мова про будівельні майданчики трьох нових станцій метрополітену, що розташовані на центральному проспекті Дніпра.

З початком повномасштабного вторгнення будівельні роботи на них було призупинено. Не допустити затоплення гірничих виробок та утримувати їх в техногенно-безпечному стані – таке завдання міський голова Дніпра Борис Філатов поставив департаменту транспорту та транспортної інфраструктури. Його виконання перевірив черговий по місту Ігор Маковцев – директор департаменту. Він побував на будівельному майданчику станції «Театральної».

Об’єкти будівництва метрополітену розташовані в складних інженерно-геологічних умовах у центральній частині міста. Аби підтримувати їх у безпечному та безаварійному стані, підрядник виконує такі роботи:

У разі зупинки виконання обслуговуючих процесів відбудеться затоплення підземних виробок з непередбаченими наслідками. Аби не допустити техногенної катастрофи, спеціалісти цілодобово працюють на всіх будівельних майданчиках і виконують відкачування шахтних вод. Маркшейдери моніторять стан гірничих виробок та рівень ґрунтових вод.

Під час інспекції доповіли черговому: наразі жодних зсувів та деформацій немає. Також на базовому майданчику Ствола № 1 організована сучасна ремонтна база, де в найкоротші терміни здійснюється ремонт та ревізія обладнання, яке задіяне у обслуговуючих процесах.

Для забезпечення безперервного живлення об’єкти будівництва забезпечені резервними джерелами живлення – 4 дизель-генераторами, а також запасами палива для їх роботи. Для екстрених випадків додатково підготовлено мобільний дизель-генератор значної потужності, який також може забезпечувати подачу електроенергії для насосів, освітлення в тунелі.

Читайте також: У Дніпрі провели низку розважальних заходів для жителів та гостей міста