Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив, як організоване дозвілля для слухачів Університету третього віку

Корисні лекції, цікаві екскурсії, походи на виставки та в театр. У Дніпрі для слухачів Університету третього віку організовують цікаве дозвілля. Декілька заходів відвідав і черговий по місту Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР.

У музеї історії Дніпра особлива екскурсія. Дізнатись більше про минуле прийшли слухачі Університету третього віку. В музеї кажуть, до таких відвідувачів ставляться з особливою увагою.

Олександр Бірюкова, директорка КП «Музей історії Дніпра» ДМР: «Це люди, які зростали і формувались як особистість в інший історичний період. Вони завжди згадують свою молодість, юність у наших залах, переглядаючи експонати. І нам дуже важливо, що вони готові руйнувати стереотипи, готові до історичної правди».

Черговий по місту, директор департаменту з питань місцевого самоврядування внутрішньої та інформаційної політики ДМР розповідає: для слухачів УТВ постійно організовують цікаве дозвілля. Близько трьох тисяч людей щомісяця відвідують виставки, театри, музеї.

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Слухачами УТВ є близько 15 тисяч людей. Для того, щоб стати слухачем, потрібно пенсійне посвідчення і написати заяву за адресою: Старокозацька, 40-Б, де знаходиться офіс університету».

Крім того, черговий по місту пересвідчився, наскільки корисними і популярними в Університеті третього віку є лекції зі здорового способу життя. Вони відбуваються двічі на тиждень для людей елегантного віку. І щоразу збирають чи не повні аудиторії. Люди ретельно все нотують, аби не пропустити жодної поради.

Наталя Дубова, слухачка УТВ: «Я все це використовую, тому що я уважно ставлюся до свого здоров’я, хочу жити довго та весело».

Викладачка Анастасія Гарбузюк ділиться секретами довголіття і своєї прабабці, яка дожила до 99-ти, залишалась жвавою і поралась по господарству. Утім, дає і знання з сучасних способів лишатись здоровими і активними.

Анастасія Гарбузюк, викладачка УТВ: «Лекції з харчування, сну, як правильно не нервувати. Тому що зараз час, коли емоції беруть верх над нами, і я розповідаю, як це якісно балансувати».

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Уже з початку року пройшло близько 100 таких лекцій. На кожній у нас близько 50 людей».

Крім того, Артем Нідєлько перевірив Пункт незламності у центральній районній адміністрації. Він розрахований на 80 людей. Минулого року для місцевих він став і прихистком, де можна зігрітись, і навчальним хабом, і навіть дитсадком.

«Минулої зими приходили діти. Ми навіть певний час були дитсадком – батьки приводили, залишали і йшли. Так що ми розширили базу».

Богдан Галенко, заступник голови Центральної адміністрації ДМР: «Майже кожного дня були люди, особливо коли не було світла. Тут працював генератор, можна було підзарядити телефони. Навіть студенти приходили, працювали під час блекаутів».

Черговий по місту каже, тут готові щомиті, в разі потреби, прийняти людей: оновлено запаси харчів та води, генератор заправлений пальним, медикаменти в наявності.

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Є елементи живлення, якими теж можна користуватись. І що важливо: оскільки це ще й пункт обігріву, є елементи, якими можна обігрівати приміщення».

Нині міська влада працює над тим, аби у якомога більшій кількості Пунктів незламності був безперебійний інтернет.

Читайте також: Донорство кісткового мозку в Дніпрі: як долучитися

https://www.youtube.com/watch?v=KALzozkcNDw