Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чергова по місту перевірила заклади соціального захисту населення Дніпра

Шкільне укриття із соляною кімнатою, хід ремонту в центрі «Мамине щастя» і допомога постраждалим внаслідок домашнього насильства. Чергова по місту Ганна Довготько, перевіряючи виконання низки доручень міського голови Дніпра Бориса Філатова, інспектувала соціальні заклади. 

У Дніпрі ремонтують відділення Центру «Мамине щастя». Тут мешкатимуть родини, які постраждали внаслідок домашнього насильства. Зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.

Марина Зименкова, директорка КЗСЗ «Центр підтримки сімей та дітей «Мамине щастя»: «Заміна вікон на енергозберігаючі, утеплення вікон. Підлога повинна бути теплою і комфортною. Це оновлення повністю санвузлів, закінчуючи новим кахелем. Тобто центр буде повністю перетворений».

З міського бюджету на ремонт виділили більше 8 мільйонів гривень.

Ганна Довготько, заступниця директора, начальниця управління-служби у справах дітей департаменту соцполітики ДМР: «Сьогодні ми обговорили графіки і попередньо, якщо ми вчасно будемо виконувати, на початку вересня ми плануємо завершити ремонтні роботи».

Друга локація чергової по місту — вул. Володимира Антоновича,13. У сховищі школи №148 одночасно можуть розміститися понад 800 осіб. Працює укриття цілодобово.

Наталія Мітікова, директорка НВК №148 «Планета щастя»: «Зроблено капремонт і реконструкцію приміщень, проведено вентиляцію, продумано систему обігріву. Наша соляна кімната, яка підтримувала здоров’я дітей і дорослих, тепер це малесенький хаб психологічного розвантаження.
Облаштовано непередбачений проєктом санвузол».

Питна вода і медикаменти в укритті є в необхідній кількості. Чергова по місту відвідала і денний центр соціально-психологічної допомоги на проспекті Сергія Нігояна,3. Тут піклуються про постраждалих внаслідок домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Анастасія Тищенко, директорка Дніпровського міського центру соціальних служб: «За перші пів року 2023 року денний центр надав послуги понад 270 особам безпосередньо тут. Це також є плюсом, тому що люди довіряють, люди знають, куди їм можна звернутися і отримати допомогу».

І допомагають фахівці центру не тільки жінкам. 

Анастасія, соціальна працівниця центру: «І чоловіки, і жінки. Це і психологічне, і фізичне насильство, економічне, і випадки навіть сексуального насильства».

Ганна Довготько, заступниця директора, начальниця управління-служби у справах дітей департаменту соцполітики ДМР: «Це свідчить про те, що центр потрібен у нашому місті. Крім того, до нього входить і кризова кімната, де жінка або чоловік можуть перебувати до 10 днів, забезпечні усім необхідним в умовах, наближених до домашніх».

Попри війну, в Дніпрі продовжують розвивати сферу закладів соціального захисту населення. Фахівці соцслужб надають більше якісних послуг у порівнянні з минулими роками.

Читайте також: Масове отруєння шаурмою в Дніпрі: заклад зачинили на перевірку, продукцію вилучили