Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чергова по місту перевірила облаштування тимчасових укриттів та літніх майданчиків у Дніпрі

Дитяче дозвілля під час війни. У рамках чергування містом директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла перевірила виконання доручення міського голови щодо облаштування тимчасових укриттів у місті, облаштування літніх майданчиків та забезпечення активного і безпечного дозвілля дітей та молоді. 

Перша локація чергування — найпростіше укриття в Дитячо-юнацькому центрі «Штурм». Тут вихованці закладу мають змогу продовжувати заняття разом з викладачами під час повітряної тривоги. Укриття облаштоване як коворкінг-простір і розраховане на 165 осіб. В ньому є Starlink, гаряча вода, вбиральні та екран з проєктором.

Ігор Шаламаєв, заступник директора КПНЗ Дитячо-юнацький Центр «Штурм» ДМР: «У нас укриття дійсно дуже підготовлене, ми виконали всі вимоги від ДСНС. У нас є місце відпочинку, де ми знаходимось, куди спускаються діти під час повітряної тривоги. У нас є туалети, у нас є доступ до запасу питної води. Тобто ми підготувались так, щоб діти змогли тут знаходитись достатньо довго».

Наразі в експлуатацію введено лише перший блок укриття.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «І дійсно, підвали перестали бути, скажімо так, просто укриттям. Насправді  — це зараз більше коворкінг-центри в наших закладах, де діти почувають себе безпечно, почуваються вільно, дітям цікаво проводити час. І для них, що дуже важливо, немає різниці, це перший поверх чи це мінус перший поверх. Вони весь час знаходяться у грі, весь час зайняті, весь час спілкуються».

У подальшому тут планують відремонтувати другий блок. А також поглибити його та розширити систему вентиляції.
На базі закладів позашкільної освіти відкриті та повністю облаштовані майданчики для дозвілля дітей. У період літніх канікул — це 8 відкритих майданчиків на 22 локаціях міста. Одна з таких локацій розташована у Міському палаці дітей та юнацтва. Це табір денного перебування, в якому для дітей створили комфортні та безпечні умови.

Альона Шульга, директорка Комунального позашкільного навчального закладу «Міський палац дітей та юнацтва» ДМР: «До програми входять заняття з хореографії, заняття з вокалу, різні майстер-класи цікаві, мотузковий парк, плавання на байдарках, перегляд мутьтфільмів на великому LED-крані у великому залі Палацу дітей та юнацтва».

Педагоги активно проводять час з вихованцями закладу. Навчають їх ходити на каяках, стріляти з лука, збирати та розбирати автомати.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Сьогодні ми також спілкувалися з такими вихованками. У нас тут є і мотузковий парк, і байдарки. Всі ці активності, весь інвентар та матеріал, він був придбаний за кошти міського бюджету в попередні роки, що дає нам змогу з цими дітьми проводити заняття».

У зв’язку з воєнним станом головною метою є створення безпечних та ефективних умов для оздоровлення дітей.

Читайте також: Філатов показав, як у Дніпрі поновили ремонти внутрішньоквартальних доріг і розповів скільки дворів планують зробити цьогоріч