Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чергова по місту перевірила, як облаштували прихисток для постраждалих від ракетного удару дніпрян

У межах чергування по місту директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла перевірила виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо облаштування місць для перебування постраждалих унаслідок влучання ракети на базі Дніпровського ліцею вищого рівня № 148 «Планета Щастя» ДМР.

Там 28.07.2023 після влучання двох ворожих ракет «Іскандер», що пошкодили багатоквартирний житловий будинок та адмінбудівлю, обладнали 96 спальних місць, ковдри, запас питної води та все необхідне задля надання допомоги постраждалим.

«Як тільки ми дізналися про влучання ракети, якимось чином усі, хто були поруч, почали надавати допомогу, а враховуючи, що в нас зона, яка може прийняти багато людей, які опинились у скрутних умовах, ми дуже швидко, за півтори години, зумовили можливість приймати людей.
Маємо також укриття на базі закладу. На сьогодні — це надійний захист і досить комфортно для діток і співробітників. Укриття відкрите цілодобово, всі входи на територію закладу відкриті, і відповідно черговий адміністратор, який допомагає людям, які шукають прихистка, на зв’язку» — розказала Наталія Мітікова, директор Дніпровського ліцею вищого рівня № 148 «Планета Щастя»
ДМР.

Також на базі ліцею чергова перевірила обладнання там найпростішого укриття.

«Проінспектували укриття даного закладу освіти, безпосередньо зараз є дозвіл на розміщення 915 осіб, але колектив школи працює над розширенням даної площі і сподіваються розмістити в укриттях близько 1 300 учасників навчального процесу. Тому що в даній школі будуть навчатися учні не тільки безпосередньо з цього закладу освіти, а і з сусідніх. Тому заклад і укриття має бути готовий до такої кількості дніпрян і гостей нашого міста.
Ми побачили дуже добре зонування території, де зможуть знаходитись діти різного віку. Так, це більш зручно, ніж одна велика площа. Також ми побачили запас води, аптечки, альтернативне освітлення, евакуаційні виходи», — ділиться враженнями про укриття чергова по місту Дар’я Біла.

Читайте також: Що зараз відбувається на місці прильоту у Дніпрі?