Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чергова по місту перевірила готовність лікарень та амбулаторій Дніпра до роботи в осінньо-зимовий період

У Дніпрі міські лікарні та амбулаторії забезпечені генераторами, аби в осінньо-зимовий період у разі можливої відсутності електроенергії не припинялася їхня робота. 8 жовтня чергова по місту заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР Олександра Бодня перевірила готовність низки лікувальних закладів до роботи взимку, зокрема й їхніх укриттів. Перша локація — одна з найбільших міських лікарень.

«Лікарня велика, тому тут п’ять генераторів. У разі будь-яких ситуацій, пов’язаних із відключенням електроенергії, лікувальний процес, робота операційних та інших відділень тут не зупинятиметься. Генератори з автоматикою. Це означає, якщо вимикається світло, то упродовж 30 секунд воно знов з’явиться. Перевірили й укриття в лікарні. Тут облаштовані операційна, післяопераційні палати. Є запаси медикаментів, води. Перевірили, як виконали ремонт санвузлів. Вони цілком пристосовані для маломобільних. У цілому, укриття може вмістити 800 осіб», – прокоментувала Олександра Бодня. 

Лікар міської лікарні Сергій додає: «В операційній, що в укритті, є три операційні столи. Сюди заведена централізована система подачі кисню. Є запаси води, продуктів, автономне електрозабезпечення. Словом, лікарня підготовлена до роботи в різних умовах». 

Під час інспекції чергова по місту відвідала і міську амбулаторію. Тут також є генератори, аби не зупиняти лікувальний процес навіть за відсутності світла. 

«Перевірили найпростіше укриття в амбулаторії. Тут є великий генератор, який призначений не лише під укриття, а й будівлю амбулаторії цілком. Його підготували, замінили мастила, створили запаси палива для роботи. В укритті амбулаторії створені запаси питної й технічної води. Воно розраховане на 100 осіб», — зазначила Олександра Бодня. 

За словами лікаря Дмитра, окрім великого потужного генератора, у закладі є три генератори меншої потужності: «Вони теж можуть використовуватися у разі потреби. Інтернетом теж забезпечені. Словом, готові до різних можливих викликів».

Читайте також: Тарілка борщу за донат для ЗСУ: у Дніпрі пройшов смачний родинний захід на підтримку наших воїнів