Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чемпіонка Європи з пауерліфтингу переїхала до Дніпра з Маріуполя

Рекорди чемпіонки України та Європи з пауерліфтингу Юлії Супрунової досі ніким не побиті. Їй довелося двічі бігти від «руского міра». Спочатку, в 2014 році, з Донецька, а торік вже з Маріуполя. Зараз тренерка мешкає у Дніпрі, а її чоловік вважається зниклим безвісти. 

Юлія народилась у Донецьку, але у 2014 році разом з чоловіком-військовослужбовцем переїхала до Маріуполя. Працювала тренеркою в тренажерній залі. Вона — чемпіонка України та Європи з пауерліфтингу.

Юлія Супрунова, переселенка з Маріуполя: «Рекорди є. Сьогодні навіть переглядала свої рекорди, поки не побиті. Це Українська бездопінгова федерація паурліфтингу. Поки що залишаємося. Планую. Так, спалахнула, подивилася, хочу заново. Повертатимемо бажання до життя».

Юлі з донькою довелося три тижні виживати у заблокованому Маріуполі. Ховалися в підвалах з подругами та дітьми. Ділилися залишками їжі, під мінометними обстрілами ходили добувати воду та куховарити на вогнищі.

Юлія Супрунова, переселенка з Маріуполя: «У подружки було приміщення, вона працювала на першому поверсі у п’ятиповерховому будинку. У центрі, біля «Нептуна» недалеко. Там був підвал у неї, і ми трьома сім’ями поєдналися. Потім сиділи там, бо у підвалі дуже страшно, дуже брудно».

У дев’ятирічної Мирослави на все життя закарбувалися спогади про страшні тижні у Маріуполі.

Мирослава Супрунова, донька Юлії: «Ми завжди щоночі ходили до підвалу. Нам доводилося ходити до підвалу і ми спали в коридорі. Я одягалася в мільйон одягу, потім укривалася купами ковдр».

Юля з дочкою нині живуть у Дніпрі, їм тут подобається. Чоловік Олександр вважається зниклим безвісти. Він у березні перебував на Азовсталі. Жінка поки не визначилася, чим займатиметься далі.

Юлія Супрунова, переселенка з Маріуполя: «Мені подобається спілкуватися, мені подобається тренувати, мені подобається чогось досягати і коли люди одержують результат. Але поки що я, напевно, не готова, не налаштована повноцінно».

Однак, чемпіонка з пауерліфтингу планує повернутися до спорту. Вона бажає прославляти Україну на міжнародних майданчиках.

Читайте також: “Я принесу “Сталевому кордону” неабияку користь”, – розповідає доброволець