Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чемпіонат міста з легкої атлетики серед школярів пройшов у Дніпрі


Чемпіонат міста з легкої атлетики серед школярів пройшов у Дніпрі. Змагання відбулися у рамках міжнародної програми Kids athletics та за ініціативи Дніпровської Федерації легкої атлетики. Яскраві та захоплюючі змагання пройшли у пригодницькій формі.


Головне перед змаганнями – розім’яти м’язи та ретельно підготуватися морально і фізично. Так і робили учасники першого чемпіонату міста з легкої атлетики серед школярів. Понад два місяці маленькі спортсмени тренувалися після уроків із новеньким інвентарем.

«Сейчас у нас оборудование очень хорошее, детям очень нравятся барьеры, прыжки нравятся. Нам подарили хорошее оборудование – детям очень интересно. Они приходят после уроков в три часа три раза в неделю и занимаются», – говорить вчитель фізкультури НВК №139 Ірина Пеня.

Учасники –  учні з 13 шкіл міста. Діти віком від дев’яти до дванадцяти років змагалися за першість у різних видах легкої атлетики – перехресні стрибки, біг з перепонами, метання списа. Чемпіонат був організований у спрощеній формі, допомагали школярам справжні професіонали.

«Полноценные соревнования проводятся на стадионе, это 33 вида легкой атлетики – здесь же соревнования комбинированные, в игровой форме преподносятся детям», – каже заслужений майстер спорту з легкої атлетики Ганна Рижикова-Ярощук.

Проходив чемпіонат за спеціальною міжнародною програмою Kids athletics. І вкотре довів, що Дніпро – це дійсно столиця спорту.

«Международная программа – это проект, который помогает сделать легкую атлетику привлекательной, веселой , чтобы больше участвовало детей. Могут даже участвовать дети, которые по каким-то спортивным показателям не очень сильны, но они все равно пополняют копилку команды. Они занимаются, они пробуют и получают от этого удовольствие», – розповідає методист з фізичної культури Шевченківського району Раїса Назарко.

Змаганнями і дійсно усі задоволені – і дорослі, і малі. А організатори радіють, що йдуть до мети крок за кроком.

«Мы, кроме спорта видим здесь такие товарищеские отношения, командный дух. Это уводит наших детей от компьютеров, с улиц и показывает им, что заниматься спортом – это не то, чтобы легко, но интересно», – додає президент федерації легкої атлетики в Дніпрі Марина Філатова.

Поки визначали переможців, для школярів влаштували ще й забіг на п’ятсот метрів. Маленькі спортсмени просто не тямлять себе від щастя – і задоволення від змагань отримали, і подарунки.  Міськрада й надалі планує проводити чемпіонати з легкої атлетики серед школярів. Проте вже на наступні змагання запросять маленьких спортсменів ще й з інших міст.

Анастасія Ковальова