Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Бути сміливими – це наш бренд; будемо поширювати нашу сміливість у світі – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні розказав про успіхи у дипломатичній війні проти росії та прокоментував виключення агресора з Ради ООН з прав людини. 

“Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення про зупинку членства росії в Раді з прав людини. Цілком логічно. Цілком справедливо. Але також не без боротьби за це рішення. Вдячний тим державам, які підтримали це. Росія вже давно не має жодного стосунку до концепції прав людини. Можливо, колись це зміниться. Але поки що російська держава та російські військові є найбільшою загрозою на планеті для свободи, для безпеки людини, для концепції прав людини як такої. Після Бучі це вже очевидно”, — зазначив він.

Зеленський нагадав, що санкції проти росії все ще недостатні для стримування агресії та закликав партнерів посилювати їх і надавати Україні зброю для захисту. Також він зазначив, що для світової безпеки політичним лідерам потрібно бути сміливішими, та нагадав, як українці протистоять ворогу.

… Хто ще мав таку сміливість іти голіруч проти російської бронетехніки там, де росіянам тимчасово вдалося щось там захопити? … Хто ще мав таку сміливість спонукати найбільші глобальні компанії забувати про бухгалтерію та згадувати про мораль? А усіх політичних лідерів – хоч якими вони були – навчати хоч трохи бути українцями… Хоч трохи бути сміливими.

Насправді ось це – наш бренд. Ось це – бути нами. Бути українцями. Бути сміливими.

Якби всі у світі мали хоча б десять відсотків сміливості, яку маємо ми, українці, то взагалі жодної небезпеки для міжнародного права просто не було б. Жодної небезпеки для свободи народів не було б. Будемо поширювати нашу сміливість. Почнемо спеціальну глобальну кампанію. Будемо навчати світ бути не просто трохи, а на повну сміливими. Як ми, як українці”, — підкреслив він.

Також Президент розказав, що в столицю України почали повертатися дипломатичні представники інших держав: Посольство Туреччини, Посол Литви та Посольство Словенії. Він подякував цим країнам за підтримку та закликав представників інших держав наслідувати їхній приклад.