Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Буревій у Дніпрі: комунальники долають наслідки нічної негоди

Вночі Дніпро накрив циклон з грозами, зливами та шквальним вітром. Негода спричинила чимало аварійних ситуацій. Як ліквідували наслідки негоди, перевірив черговий по місту.

Вночі Дніпро накрив циклон. Шквальний вітер, гроза, страшний грім, неймовірні блискавки та град. Найбільшу шкоду завдали містянам повалені гілля та дерева. КП «Міськзеленбуд» за ніч отримало понад 200 заявок. З 6-ї ранку працювало 14 аварійних бригад.

Ігор Поплавець, озеленювач КП «Міськзеленбуд»: «Ми ліквідовуємо наслідки нічної негоди. Ми знаходимось на перехресті Антоновича і Савченко. В результаті негоди упала тополя, ми бригадою 20 чоловік її розпилюємо. До кінця робочого дня аварія буде ліквідована і пішохідною зоною зможуть ходити містяни».

Вітер був такої сили, що обривав дроти та навіть валив опори. 22 обриви контактної мережі, 55 аварій на шафах зовнішнього освітлення та 3 падіння електроопори. Це результат негоди, який зафіксували у диспетчерській службі КП «Міськсвітло».

Олександр Приходько, начальник експлуатаційно-технічного району №1 КП «Міськсвітло»: «Ми знаходимося на першому Тополі. Зранку ми почали працювати з третього Тополя, усунули там пошкодження. Другий Тополь, перейшли зараз на перший Тополь».

Для усунення наслідків негоди підприємство задіяло 10 аварійних бригад та різну спецтехніку.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Підприємство «Міськсвітло» усуває пошкодження в мережі зовнішнього освітлення. В даному випадку вони виявили коротке замикання і зараз шукають спеціальними приборами, щоб знайти і відновити освітлення, так як в деяких дворах воно відсутнє».

До кінця дня планують завершити всі роботи, зовнішнє освітлення буде працювати у штатному режимі.

Через сильні дощі комунальники активно прочищають дощоприймач. 14 бригад працювали вночі та зранку в усіх районах міста. Вже очищено майже 3000 решіток.

Андрій Олефіренко, начальник дільниці з експлуатації дощоприймальних мереж: «На даний час критичних ситуацій немає, аварійні ситуації всі були ліквідовані. Є ділянки, де потрібно допрацювати, але вони не заважають руху громадського транспорту та наших громадян».

Черговий містом роботою комунальних служб по ліквідації наслідків негоди у місті залишився задоволеним.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «За дорученням міського голови, всі міські служби почали відпрацьовувати, кожен по-своєму напрямку – міськсвітло, зеленбуд, гідроспоруди. Це основні напрямки. Загалом я задоволений роботою комунальних служб. Те, що ми сьогодні побачили, незважаючи, що дощ продовжується, всі працюють».

Читайте також: «Молодь Дніпра вражає»: Владислав Гуртовий — волонтер, який з початку війни присвятив своє життя допомозі іншим