Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Буфет-їдальня з Краматорська: як працюють підприємства, релоковані до Дніпра

У Дніпрі відкрили буфет-їдальню, яка приїхала до нас із Краматорська. Її власник, Костянтин Алад’єв, в цьому бізнесі багато років та вдома мав велике підприємство. З початку війни зайняв чітку громадянську позицію. В його закладі 80% персоналу — переселенці, а дніпрянам чоловік хоче показати, що з ними завжди смачно.

Костянтин родом з Краматорська. Все життя займався бізнесом в рідному місті. Через вторгнення рф, чоловікові довелося переїхати до Дніпра.

Костянтин Алад’єв, підприємець з Краматорська: «У мене було дуже велике підприємство, понад 380 людей. Ми займалися шкільним та дошкільним харчуванням, годували цілий курс у Краматорську, Костянтинівці, Лимані, Бахмуті. Там, де зараз тривають військові дії».

Чоловік відкрив власний буфет-їдальню «Smachnogo» у Дніпрі. Такий і досі працює в Краматорську. Міська влада активно підтримує бізнесменів, які релокувалися.

Артем Павлов, директор департаменту правового забезпечення ДМР: «В нас постійно триває така комунікація з переселенцями. Ми відчуваємо їх потреби та біль, намагаємось допомагати, чим можемо».

Володимир Міллер, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету ДМР: «По- перше, вони працевлаштовують тимчасово переміщених осіб. Це знімає соціальну напругу з міста, це нормалізує соціальний клімат».

Окрім робочих місць, такий бізнес несе і користь для бюджету міста, сплачуючи податки.