Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Будні під обстрілами: як живуть у Баштанці

Баштанка стала епіцентром обстрілів на Миколаївщині. “Гради”, крилаті ракети та навіть авіаційні бомби стирають місто з лиця землі. Розтрощені будинки, аптеки та випалені вщент магазини – таку картину місцеві тепер бачать щодня.

«Саме на цьому місці стояв ворожий БРТ та їхня піхота. Було переміщення до нашого центрального ринку, і саме в цьому ринку ми приймали бій».

Окупантів місцеві відбили, втім, Баштанка стала епіцентром обстрілів на Миколаївщині. “Гради”, крилаті ракети та навіть авіаційні бомби стирають місто з лиця землі. Розтрощені будинки, аптеки та випалені вщент магазини – таку картину місцеві тепер бачать щодня.

«Саме в цьому районі ворожий літак наніс авіаудар. І, як бачите, дуже наніс великої шкоди будівлям та людям. Тепер ми потроху відновлюємось”.

Ракети падали прямо на подвір’я людей, які облаштовували свій рідний дім роками. Жителям міста доводиться власноруч розбирати завали, які приніс «руський мир».

«Це тут все завалене було, це все – завали. Це вже потихеньку викидається, розбирається. А там ми б взагалі не вижили, там наша спальня. Прикинуло б тільки так».

Люди впевнені, що колись гарне та затишне містечко відбудується, а життя переможе смерть.

«Даже кульбабка! Кульбабка росте! Вона хоче жити, бачите? Життя повинно продовжуватись».