Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Будівництво південного обходу міста Дніпра набирає нових обертів

«Автомагістраль – Південь» продовжує масштабну реалізацію проєкту з будівництва південного обходу міста Дніпра. Роботи на об’єкті вийшли на новий рівень – розпочато влаштування шарів дорожнього одягу на дворівневій транспортній розв’язці на перетині з вулицею Аеропортівською.
Нагадаємо, що новозбудована об’їзна дорога матиме протяжність 7 км і вирішить проблему транспортного навантаження на вуличну мережу міста, спрямувавши транзитний транспорт на правий берег Дніпра в обхід міської забудови. Дорога стане частиною траси М-30 «Стрий-Ізварине», яка з’єднає західні області України зі східними. Про це повідомляється на сторінці “Велике будівництво” у Facebook.
 
Роботи на окремих відрізках дороги тривали ще з 2013 року. 2019 побудували три ділянки загальною протяжністю 3,7 км від запорізької траси Н-08 в напрямку до вул. Аеропортівська. Роботи на відрізках було завершено у нижньому шарі асфальтобетонного покриття. У цьому році роботи на об’єкті продовжились.
 
Окрім будівництва трьох лінійних ділянок автошляху, у березні 2021 року розпочалися роботи зі спорудження дворівневої транспортної розв’язки на перетині з вулицею Аеропортівською. Ця частина проєкту є вкрай важливою, адже дасть змогу повноцінно з’єднати всі ділянки 7-кілометрової об’їзної дороги, забезпечивши комфорт та безпеку транспортного руху при перетині нової траси з магістральною вулицею міста.
 
Будівництво транспортної розв’язки передбачає спорудження мостової споруди – шляхопроводу довжиною 45 м та шириною 22 м. Наразі на транспортній розв’язці триває будівництво шляхопроводу: мостобудівельники завершують влаштування збірно-монолітних стоянів та незабаром планують розпочати монтаж балок прогонової будови. Дорожньо-будівельні бригади завершили влаштування земляного полотна, шарів дорожньої основи із піску та щебенево-піщаної суміші. Зараз тривають роботи з улаштування посиленого шару основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом. Найближчим часом стартуватимуть роботи із влаштування нижнього шару покриття із крупнозернистого асфальтобетону. Завершити будівнитцво плануюють восени 2021 року.