Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Братських могил нікому не треба: у Новомосковську з 1 вересня учні займатимуться онлайн

В разі, якщо бойові дії на території України триватимуть і на 1 вересня, то школярі у Новомосковську продовжуватимуть займатися онлайн, а дитячі садочки не працюватимуть. Про це повідомив міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік.

Таке рішення міська влада Новомосковська прийняла після заслуховування результатів роботи комісії з обстеження стану укриттів у навчальних закладах міста. Для цього були також запрошені керівники ліцеїв, гімназій, дошкільних навчальних закладів та представники батьківських комітетів.

Результати обстежень показали, що стан підвальних приміщень, зокрема їх місткість та відповідність параметрам безпеки, не дозволяє, навіть у разі наведення там порядку, облаштування освітлення, вентиляції, туалетів тощо, використовувати їх у якості укриттів.

Про результати обстежень розповіли представники місцевого підрозділу надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, містобудування і архітектури, управління освіти. Свою думку висловили батьки, директори навчальних закладів.

«Зайвих дітей ні в кого немає. Безпека дітей – понад усе. Це загальний лейтмотив заслуховування результатів роботи комісії. Тому в разі, якщо бойові дії на території України триватимуть, з 1 вересня школярі у Новомосковську продовжуватимуть займатися онлайн, а дитячі садочки не працюватимуть», – повідомив Сергій Рєзнік.