Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ботанічний сад Дніпра запрошує нових відвідувачів

Казковий сад у середмісті Дніпра. Секвої, тропічні пальми та ще сотні видів рослин чекають на нових відвідувачів. Цьогоріч у ботанічного саду Дніпра ювілей. Що саме приготували для гостей та коли можна завітати до осередку надзвичайної флори?

“Мені подобається дуже ця атмосфера лісу. Тут можна поринути в себе”.

Сотні видів рослин поєдналися разом у саду в самісінькому центрі Дніпра. Ботанічний сад Дніпровського національного університету святкує 90-річчя. Всі ці роки його співробітники вирощують та доглядають рослини, географія яких охоплює увесь світ.

Анатолій Кабар, директор ботанічного саду ДНУ імені Олеся Гончара: «У нас дуже велика колекція різних зникаючих видів рослин. Понад 300 аксонів. Причому не тільки які охороняються в Україні, а й на світовому рівні. Дуже велика колекція екзотів, реліктів. І значна колекція тропіків у купольній великій оранжереї. І декоративно-квітуючих рослин унікальна колекція взагалі на території України».

Ірина завітала до ботанічного саду вперше. Але зізнається, радіє, що обрала для фотосесії саме це місце.

Ірина, відвідувачка ботанічного саду: «Сьогодні зранку вирішила, що тут треба зробити фотосесію. Гарне місце дуже. Фотосесію в ельфійському стилі. Як раз під тему цього парку — містичного і гармонійного».

У цьому році Дніпропетровщина має ще одного ювіляра. Ботанічний сад Кривого Рогу відзначає 30 років з дати заснування.

Ольга Лемех, предстаниця департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної військової адміністрації: «На 22-х гектарах розташовані кущі та дерева, які представляють собою національне надбання України. Ботанічний сад працює у звичайному режимі, запрошує відвідувачів. Це дуже важливо, оскільки це психологічне розвантаження, особливо у такі важкі часи».

Ботанічний сад Дніпра чекає на відвідувачів по буднях. Однак, за попереднім записом можна організувати екскурсію і у вихідні. Для переселенців вхід безкоштовний. Тут представлені рослини різних сезонів, тому подивитися на чудеса природи доцільно у будь-яку пору року.