Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Борис Філатов: “Безмежні вдячність та пошана до тих, хто тоді ціною власного життя і здоров’я захистив людство від радіаційної катастрофи”

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Міський голова Дніпра Борис Філатов подякував героям за їхній подвиг 36 років тому.

“Навіть коли минуло понад три з половиною десятиліття з моменту страшної аварії на Чорнобильській АЕС, жах від тих подій залишається в нашій пам’яті.

Так само, як і безмежні вдячність та пошана до тих, хто тоді ціною власного життя і здоров’я захистив людство від радіаційної катастрофи. Місто завжди підтримуватиме їх.

Кожен з ліквідаторів може розповісти свою правдиву історію того, як все відбувалося насправді.

Україна пережила це на своїй землі. росія, рухома привидом радянської «величі», схоже так і не зрозуміла, «что єто означает?».

Війна, розв’язана державою-терористкою проти України, показала, як невігластво і відверта дурість стали прямим квитком ворога до самознищення. Та якщо Рудий ліс сам покарав окупантів, то світ і досі спостерігає мерзенні спроби ядерного шантажу росії і той терор, який вона влаштовує ЗАЕС.

Але як наші герої-ліквідатори колись спинили незриму загрозу, так само зараз наші сміливі воїни перемагають ворога цілком видимого. Без сумнівів і страху.

Бо і тоді, і зараз доля України впливає на майбутнє всього світу”, – написав Борис Філатов.

Читайте також: У Дніпрі під час пожежі у квартирі на бульварі Рубіновий постраждав чоловік