Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Боротьба з наркотиками у Дніпрі: до чого призводить підліткова наркоманія?

Втрата родини, друзів, крадіжки, кредити, розбій, шизофренія, передозування та летальні випадки. Такі наслідки вживання наркотиків. До чого призводить наркоманія у юному віці та як з нею боротися? Відверта історія нашого героя, який врятувався сам і рятує тепер інших.

Юрію було 16, коли він почав вживати наркотики. Причиною тоді стала сварка з дівчиною.

Юрій Лавров – колишній наркозалежний: “Наркотики меня очень быстро утянули со спортивной жизни, я полностью погрузился в два вопроса: где взять деньги на наркотики и вечером опять где взять деньги на наркотики, чтобы с утра потребить. Кредит взять, потом его отдать, потом долги, потом воровство, кражи, какие-то грабежи, мошенничество. С тем подрались там, ещё что-то украли, там, металлы срезали на каких-то стройках, наркотики варили”.

Так тривало 10 років. Повернутися до реальності Юрій вирішив, коли після передозування ледве не втратив зір. Після – почав лікування від наркозалежності.

Юрій Лавров – вживав наркотики: “Я сделал выбор, принял решение, и сам теперь являюсь руководителем организации “Снайпер” в городе Днепр”.

Організація «Снайпер» допомагає лікуватися від наркоманії, алкоголізму та ігроманії. За словами Юрія, проблема наркозалежності нікуди не поділася, і тих, хто вживає заборонені речовини – багато. Якщо брати молодь віком до 30 років, 60 відсотків з них вживають наркотики.

У Дніпрі для боротьби із підлітковою наркоманією створена координаційна рада.  
На сьогодні є успіхи: 19-х представників поліції, а також лікаря-нарколога й практичного психолога області, відзначили за сприяння в протидії дитячій наркоманії.

Михайло Кошляк – голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді та спорту Дніпропетровської облради: “Были поездки в регионы, была проведена онлайн-работа с учащимися, потому что COVID внёс свои изменения, сложно сейчас ввести работу. Я вам скажу одно: чужих детей не бывает и у нас все получится!”

 В подальшому координаційна рада скерує роботу у коледжах й професійно-технічних училищах області, аби продовжувати протидіяти поширенню наркотиків.