Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Боротьба на культурному фронті: як відомі музиканти допомагають ЗСУ

FPV-дрони, медикаменти, теплі речі, автівки, комп’ютери, зарядні станції та станції безперебійного зв’язку. І це лише мала частина того, чим зараз українські музиканти допомагають Збройним силам України. 

Антон, фронтмен гурту «Кімната Гретхен», розповідає, що волонтерити колектив почав ще у далекому 2015-му році.

Антон Кістрін, лідер гурту «Кімната Гретхен»: «Ми їздили на фронт, на український схід, грали концерти. І тому в лютому 22-го року в принципі не виникало питання, чим я буду займатся».

Вибір був однозначний — треба допомагати нашим захисникам і давати благодійні концерти.

Антон Кістрін, лідер гурту «Кімната Гретхен»: «Шукаємо кошти, шукаємо інвесторів, робимо проєкти. Ну і, звичайно, коли є нагода, коли є можливість, ми граємо благодійні концерти. Всі концерти зараз 100% благодійні. Окрім такмеду ми купували дрони, тепловізори, «мавіки весільні». Це робочі конячки, які роблять левову частку роботи на фронті і в аерородвідці».

За весь час повномасштабної війни і порахувати складно, скільки вдалося зібрати для війська та для людей, які потребували допомоги.
Антон ділиться, зупинятися на досягнутому вони не збираються, адже зараз допомога нашим захисникам — це найперша потреба.
На зв’язку Дмитро з колективу «Хейтспіч», він показує FPV-дрон. Після останнього туру музикантам вдалося придбати більше 50 таких «пташок».

Дмитро «Хейтспіч», музикант: «Зі свого боку, граємо концерти, різні штуки продаємо на них, передаємо кошти з квитків, стараємося робити не менше ніж 50% з валової суми. Мінімум 50% з кожного квитка йдуть на якусь ініціативу чи потребу підрозділу. Он на підлозі лежить мерч, не допакував його ще. Продаємо, з нього теж гроші йдуть хлопцям та дівчаткам».

Музикант каже, зараз всі концерти благодійні, і кожен виступ покликаний допомогти нашим воїнам.
28-30 липня у Львові пройшов найбільший в Україні музичний фестиваль «Файне Місто».
«Воплі Відоплясова», «ТНМК», Христина Соловій та багато інших артистів виступали для спільної мети — збору коштів для «Азову».
Артисти зібрали 15 тисяч поціновувачів музики зі всієї України. За три дні вдалося отримати понад 3 мільйони 746 тисяч гривень.

Читайте також: Філатов привітав нового ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ