Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Борди у Дніпрі прикрасили дитячими малюнками

Дніпро прикрасили малюнки, на яких діти зобразили та написали те, що їх хвилює найбільше: «Ні війні!», «Україна в моєму серці». На бордах розмістили роботи переможців конкурсу дитячих малюнків «Життя очима дитини», який в нашій області шостий рік проводить команда Геннадія Гуфмана. Цьогоріч учасників об’єднала тема «Діти Дніпропетровщини – проти війни».

На творчий конкурс діти надіслали роботи, сповнені віри у перемогу. Вони зобразили військових-захисників, патріотичні серця, веселки та блакитне небо. Організатор проєкту Геннадій Гуфман впевнений, що художня майстерність учасників – не головне, адже це конкурс про дитячі мрії та майбутнє.

«Наш Конкурс «Життя очима дитини» завжди був конкурсом не про академічний малюнок, а скоріше про те, яким бачать життя наші діти, що чекають вони від нас, дорослих. Ми зобов’язані зробити все для того, щоб наші діти жили під мирним небом жили у своїх будинках і діти були щасливі», – каже Геннадій Гуфман, організатор конкурсу «Життя очима дитини», засновник благодійного фонду.

Цьогорічний конкурс багато в чому відрізнявся від усіх попередніх. Насамперед – щирими емоціями дітей, які відбиті у малюнках. Також і широкою географією учасників –  чимало робіт на конкурс надійшло від дітей-переселенців, тих, які були змушені полишити рідні домівки. Родина Єгора зараз у Дніпрі, хлопчик із мамою евакуювались із Харкова.

«Я не очікував, що він буде такий великий. Я здивувався”, – Єгор Луговий, один з переможців у віковій категорії 3-5 років.

Малюнок Єгора «Україна в моєму серці» отримав значну підтримку під час відкритого онлайн голосування, тож за умовами конкурсу прикрасив один з бордів у середмісті.

«Ми дуже вдячні за таку ініціативу для дітей, що дає змогу брати участь, розкриватися. Для Єгора це була перша участь. Ми дуже задоволені, що малюнок, скажімо так, мати проявила ініціативу і його малюнок посів у категорії 5+ друге місце. Ми дуже вдячні, це було несподівано для нас. Вдячна Геннадію Гуфману, що виявляє ініціативу у таких конкурсах для дітей. І дуже важливо розкриватися, особливо в такий час. Я думаю, ми ще братимемо участь, це стимулює нас до перемоги ще більше», – ділиться Ганна Лугова, мати переможця конкурсу.

За кількістю голосів, що їх було віддано за роботи учасників конкурсу, визначили по троє призерів у чотирьох вікових категоріях. Усі роботи переможців впродовж серпня прикрашатимуть Дніпро.