Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Благодійний фонд у Дніпрі протягом трьох років надає допомогу тим, хто її потребує

5 вересня світ відзначав Міжнародний день благодійності. Протягом трьох років на Дніпропетровщині системно працює «Благодійний фонд «Геннадія Гуфмана». В рамках його програми «Соціальна реконструкція» реалізували низку соціальних проєктів — допомогу надано десяткам тисяч жителів Дніпропетровської області. Під час пандемії COVID–19, за ініціативи засновника, розпочав роботу «Центр соціальної відповідальності». Адресну допомогу надавали самотнім людям, які перебували в групі ризику під час пандемії — її отримали 30 тисяч пенсіонерів. Тільки по місту Дніпро розвезли майже 130 тисяч кілограмів продовольчої допомоги. Турбуються про людей і сьогодні. 

Волонтери «Центру соціальної відповідальності» доставляли продуктові набори літнім людям, а також розвозили хліб містом Дніпро. Силами команди благодійного фонду була створена мережа волонтерських центрів в 11 містах регіону – п’ять тисяч небайдужих жителів Дніпропетровщини долучилися до лав волонтерів, щоб допомогти тим, хто цього потребує.

Олена Марчак, голова ОСББ: «Це дуже здорово і дуже сильно допомагає нашим мешканцям, коли вони з хлопцями привозили сюди продуктові набори і те, що іноді ми персонально відносили людям. Іноді люди самі виходили, отримували. Ну, тяжкий час, дуже тяжко, тяжко всім. Дуже дякую Геннадію Гуфману, тому що це його фонд. Велике “дякую” від усіх мешканців».

З перших днів повномасштабного вторгнення, розуміючи усю важливість надання допомоги переселенцям зі східних і південних областей України, благодійний фонд відновив роботу центру в цілодобовому режимі. В Дніпрі на його базі розпочав роботу пункт тимчасового перебування для вимушених переселенців з гарячих точок України.

Геннадій Гуфман, засновник благодійного фонду: «Я щиро вдячний усім, хто відгукнувся на заклик нашого фонду допомогти людям у лихоліття. Усі ми щодня чекаємо на новини з фронту. Наші захисники теж чекають на новини, що в тилу все нормально, що у всіх є захист, харчування та дах».

У Дніпрі і низці ОТГ в центрах для вимушених переселенців команда фонду прихистила, нагодувала, одягнула, взула і забезпечила найнеобхіднішим понад 5 000 сімей з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Запорізької областей.

Геннадій Гуфман, засновник благодійного фонду: «Дякую всім, у тому числі і тим, хто просто підтримує своїх сусідів. Хтось щодня дає зрозуміти, що ми є один у одного, що ніхто не залишиться наодинці зі своїми тривогами та проблемами. Ми поряд. Ми разом. Ми діємо. І тому ми обов’язково переможемо».

Вся допомога, яка надається багатьом тисячам людей упродовж 3-х років роботи благодійного фонду на Дніпропетровщині, здійснена власними силами команди і небайдужих людей, що долучилися до цієї діяльності.