Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Бюджетні слухання: як плануватимуть витрати Дніпра без надходжень від військового ПДФО?

26 жовтня у Ситуаційному центрі Дніпра відбулися бюджетні слухання. У форматі Zoom-конференції обговорили проєкт кошторису міста на 2024 рік.

 До заходу долучилися представники департаментів, управлінь, комунальних підприємств міської ради, а також громадськість.

Проєкт бюджету Дніпра на 2024 рік представив заступник міського голови, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Володимир Міллер. За його словами, бюджет складний, оскільки можливо житимемо у новій парадигмі – без військового ПДФО. За останній рік (2023 р.) він складав значну частину власних доходів міського бюджету (3 млрд грн).

«99%, що військового ПДФО наступного року не буде, а відтак втратимо значну частину доходів. Враховуючи це, вибудовуватимемо і витратну частину бюджету. Передусім, як це і прописано в законодавстві, фінансуватимемо усі захищені статті, зокрема й соціальні виплати. Ніхто не залишиться без матеріальної допомоги, пільг, ліків, закладів освіти, гуртків тощо. На щастя, у Дніпрі, навіть без військового ПДФО, ризику недофінансування захищених статей витрат немає. А з того, що залишиться, розподілятимемо на пріоритетні напрями. Йдеться і про житлове, комунальне господарство, громадський транспорт. У складних умовах життя, обумовлених збройною агресією рф, докладаємо усіх зусиль, аби містянам у Дніпрі жилося комфортно. Закцентую увагу на освіті. З вересня запустили школи у змішаному режимі навчання. Поступово запускатимемо і дитячі садочки, оскільки на це є суспільний запит», — підкреслив Володимир Міллер.

Кошторис Дніпра на наступний рік становить на рівні 14,5 млрд грн власних доходів.

Загалом для обговорення проєкту бюджету на наступний рік було зареєстровано понад 200 учасників. Усі охочі мали можливість поставити питання, на які було надано вичерпні відповіді.

Читайте також: У Дніпрі розповіли, як часто прибирають вуличні укриття