Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Більшість українців вірять у перемогу та сподіваються, що наступний рік буде кращим — опитування «Рейтингу»

Абсолютна більшість українців впевнені, що Україна зможе відбити напад росії. Про це повідомляє соціологічна група «Рейтинг» за результатами дослідження, яке проводилось 20-21 листопада 2022 року.

Станом на кінець 2022 року, більше 82% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, лише 7% — у неправильному.

Абсолютна більшість українців (97%) впевнені, що Україна зможе відбити напад росії.

Дві третини опитаних очікують, що наступний 2023 рік буде кращим за попередній. 12% вважають, що рік буде таким самим, 16% — гіршим. У порівнянні з минулорічним дослідженням, показники більш оптимістичні. Також майже 90% дивляться у 2023 з оптимізмом, лише 6% з песимізмом. 

Оцінюючи зміни в окремих сферах, найкращі оцінки спостерігаються в обороноздатності (90%) та міжнародному іміджі України (86%). Якість медичного забезпечення та житлового комунальних послуг не змінилася майже для половини опитаних, покращилася для 12% і 8% відповідно, погіршилася – для 23% і 41% відповідно. 

Найгірше українці оцінили ситуацію з цінами на основні товари та ліки (погіршилася для 94%), можливості знайти роботу (погіршилася для 72%) та якості освіти (погіршилася для 55%). 

Опитування проходило серед тисячі українців віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний зв’язок.