Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Біля зруйнованого рашистами будинку на Перемозі проводять геологічні дослідження

Роботи тривають. У Дніпрі продовжують обстеження будинку, зруйнованого російською ракетою. Необхідно провести ряд експертиз, аби капітальний ремонт будівлі був безпечним для мешканців і не пошкодив вцілілих під’їздів. Департамент житлового господарства міськради Дніпра замовив геологічне дослідження. 

У Дніпрі продовжують обстеження будинку №118. Наразі виконують геологічне дослідження методом буріння свердловин.

Олена Кузнєцова, геолог: «Відбираємо проби, які лабораторія випробовує. Звертаємо увагу на тип ґрунту, консистенцію, певні характеристики властивостей включення. Усе це фіксується в польових журналах, надалі будуються інженерно-геологічні розрізи, які входять до складу звіту».

Після завершення лабораторних досліджень звіт фахівців направлять до міськради. Це обстеження — черговий крок для створення проєкту капітального ремонту будинку, зруйнуваного рф.

Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР: «Ми на сьогоднішній день зробили технічний звіт, експертизу конструкцій цього будинку. Після цього треба вивчити ґрунти, і після цього треба зробити прочностний розрахунок цього будинку. Тобто, як він буде себе вести після того, як частина будинку була пошкоджена та буде розібрана».

Отримання результатів після буріння свердловин — тривалий процес. Термін виконання робіт — 3-4 місяці. До аналізу пошкодженого будинку залучають різних фахівців.