Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Біля Музею історії Дніпра встановили башту від російської БМП

На музейний експонат перетворилася ворожа техніка. Наші захисники з 232-го батальйону ТрО на Донеччині підбили ворожу БМП. Пізніше башту від бронемашини подарували місту, а зараз передали до Музею історії Дніпра з твердженням: саме так має виглядати вся російська техніка.

До Музею історії Дніпра передали башту від російської БМП. Підбили ворожу машину наші захисники на Донеччині.

Дмитро Каюк, військовослужбовець: «Вона відпрацювала по нашим позиціям, по нашим хлопцям. Але спрацювали наші бійці, наші солдати. БМП була підбита, башту відкинуло метрів на 20».

Башту від цієї машини презентували, як подарунок місту.

Дар‘я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Це трофей, трофей російської техніки. І так має виглядати вся російська техніка. Вона так і буде виглядати, бо їй місце тільки в археологічних музеях. Трофей цей здобули наші хлопці з 232 батальйону ТРО, нашого, дніпровського. Презентували безпосередньо нашому місту, так як вони самі здебільшого є дніпрянами».

Міський голова розпорядився передати башту до Музею історії Дніпра. Тепер це пам’ять про події повномасштабного вторгнення.

Святослав Чирук, заступник директора з наукової роботи Музею історії Дніпра: «Нам потрібно показувати, як все це відбувається. Нам потрібно збирати експонати, які розкажуть наступним поколінням про цю війну і про захисників, які боронять Україну».
Ця башта стала найбільшим воєнним експонатом Музею історії Дніпра.

Читайте також: У Дніпрі анонім повідомив про закладання 80 кг тротилу і замінування лікарні