Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Бійка у школі №29 Дніпра – дитяча агресія чи недбалість вчителів?

У дніпровській школі №29 відбулась бійка між учнями шостого класу. Мати хлопця, над яким знущалися однокласники, виклала відео побиття у мережу Фейсбук. Як відреагували на булінг в адміністрації школи?

Булінг у середній школі. Поки вчителів не було в класі, між учнями виникла словесна перепалка, яка швидко переросла у бійку.
Відео побачила мати побитого хлопця й виклала його у себе на сторінці. Директорка ж дізналася про інцидент вже після бійки.

Галина Пономаренко, директорка школи №29: “Ситуація дуже прикра і неординарна. Ми прийшли до висновку, спільного висновку, про те, що треба обом сторонам, які були задіяні в конфлікті, трохи змінити ставлення один до одного”.

Вона ж повідомила про булінг у поліцію та соціальні служби. Вже призначене засідання комісії, куди запросили педагогів та батьків дітей, які брали участь у конфлікті.

Олена Сокур, заступник начальника відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: “Діти повинні адаптуватися і жити в сучасному світі, і не можна проявляти насилля один до одного. Всі мають рівні права на освіту. В першу чергу – це родинна справа, і по-друге, психолог школи, як створити умови школи, щоб вони були комфортні”.

В адміністрації школи переконують: висновки зроблені. З шестикласниками провели додаткові заняття та годину адаптації з психологом. Але у міськради є питання до педагогів.

Олена Сокур, заступник начальника відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: “Головне питання, чому діти під час освітнього процесу, в даному випадку на перерві, залишились в класі без догляду дорослих людей”.

У школі провели службове розслідування. За результатами перевірки оголосили догану двом черговим вчителям, які повинні були слідкувати за порядком на цьому поверсі і могли завадити конфліктній ситуації.