Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Безпека та комфорт пасажирів: як у дніпровському метрополітені ремонтують вагони

Зіпсована вандалами обшивка у вагонах, затерті сидіння, тьмяне освітлення. Дніпровська підземка тільки торік перевезла понад 3,5 мільйони людей. Постійне користування та великий пасажиропотік призводять до того, що рухомий склад зношується. Втім, у Дніпрі його регулярно ремонтують. 

Олег Петрашак, старший майстер цеху капітального ремонту: «Зараз ми знаходимося у вагоні 2535, де в нас відбувається заміна пластику у зв’язку з тим, що більшість його зіпсована та обмальована. Потім у нас відбудеться заміна освітлення на більш сучасне, на LED-освітлення. І виконується заміна диванів для безпеки та комфорту наших пасажирів».

У Дніпрі вагони метро ремонтують регулярно. Аби полагодити один потрібно три місяці. Ззовні його вже пофарбували, оновили і технічну складову.

Олег Петрашак, старший майстер цеху капітального ремонту: «В нас виконано 100% електричного обладнання, механічного та пневматичного».

Таке обслуговування відбувається, щойно вагон подолає 500 тисяч кілометрів. Зокрема, з експлуатацією з’являються дефекти коліс, тож їх обточують. Також ремонтують двигуни.

Тарас Шевченко, технічний директор, головний інженер КП «Дніпровський метрополітен»: «За 2022 рік було виконано щодо капітальних ремонтів: 4 одиниці вагонів метрополітену і також 2 одиниці ескалаторів на станції «проспект Свободи» на «Метробудівників».

Незабаром цей вагон випробують, а потім випустять на лінію. У планах на цей рік — ремонт ще одного рухомого складу та ескалатору.

Читайте також: У Дніпрі курсуватимуть додаткові рейси автобусів до кладовищ міста