Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Безпека під час війни: чи можна назвати укриттями приміщення, які Фонд держмайна хоче передати у власність міста

Знімальна група Дніпро ТV продовжує перевіряти стан укриттів, які належать Фонду державного майна. Два з них знаходяться на вулицях Киснева та Тероборони. Укриття планують передати у власність міста, проте, чи відповідають ці приміщення хоча б мінімальним умовам?

У Дніпрі Фонд державного майна на своєму балансі має більше 220 елементарних укриттів, споруд і сховищ. Укриття, яке вирішила перевірити знімальна група Дніпро ТV, знаходиться на вулиці Киснева. Проте, потрапити нам туди не вдалося. Директор не дозволив, сказав: або ДСНС, або поліція.

—А яка причина, чому ви нас не пускаєте?

Тому що він так вирішив. Це приватна власність.

Ну, ви ж розумієте, що ми маємо…

Дівчино, директор мені сказав. Я ж не можу, ви розумієте? Він мені сказав: поліція, ДСНС.


Після цього діалогу охоронниця втекла від нас. Чи можна сховатися в цьому укритті — невідомо. Чи не скажуть дніпрянам, що це «приватна власність»? Стан сховища також залишається таємницею.

Наступне укриття по вулиці Тероборони. Тут замінюють та ремонтують деталі для зерноприбиральної техніки. Укриття у вільному доступі. Проте, чи можна його назвати саме укриттям? Це приміщення використовують як склад. Тут зберігаються інструменти. У приміщенні немає аптечок, засобів гігієни, запасів води. Нічого, що відповідає чинним вимогам.

Що Фонд державного майна хоче передати місту? Чому не зробили відповідний ремонт в укритті?

Читайте також: Гуляй, Дике Поле: окупанти підривом Каховської ГЕС звільнили від води сакральну для України територію і відродили душі козаків-характерників