Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Безпека дітей Дніпра: перевірка дитячого садочка та укриття

Перевірка ремонту дитячого садочка та укриття на території школи № 135. В межах чергування містом заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Ксенія Сушко перевірила виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо облаштування та забезпечення вільного доступу в усі укриття для містян, який буде цілодобовим. Також чергова по місту перевірила, як виконуються роботи з термомодернізації в одному із дитячих садків Дніпра

Дніпро – перше місто в Україні, яке масштабно реалізує проєкт з підвищення енергоефективності бюджетних закладів. В одному з дошкільних навчальних закладів по вул. Миколи Міхновського, 27 триває ремонт. Основні види робіт на цій ділянці: утеплення, заміна вікон і дверей.

«Фасади робимо красиво, грунтуємо, підготовуємо повністю до покраски, якісна робота у нас повністю», – каже працівник Микола.

Чергова по місту зазначає: роботи багато та зупинятись не збираються.

«Це вже не перший об’єкт і не перший рік у нас ця програма, багато закладів зроблено, але зараз у нас більше 12 об’єктів на яких працюють по термомодернізації. Це і утеплення, і заміна вікон, заміна дверей, покрівлі, індивідуальні теплові пункти. Тобто повністю там, де роботи потребує відповідна будівля, там вона і виконується», – каже Ксенія Сушко, заступниця міського голови Дніпра, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР.

Проєкт з термомодернізації реалізується завдяки співробітництву міської влади з ЄБРР.

«Ми вдячні департаменту за виконану роботу з утеплення нашого дитячого садочка, заміни металопластикових вікон, заміни дверей. Дітям буде тепло, комфортно, будемо чекати наших діточок в дитячому садочку», – розповідає Тетяна Снідко, тимчасово виконуюча обов’язки директора закладу.

Наразі подібні роботи ведуться у 13 дитячих садках та 2 школах міста.

Друга локація перевірки – найпростіше укриття на вул. Березинська, 31. На території школи № 135 облаштували укриття, місткістю 1100 осіб.

«Укриття працює зараз для жителів міста. Містяни можуть сюди приходити як звучить сирена. Укриття відкривається. В укритті діють санітарні кімнати, є вода, є медикаменти, тут постійно знаходиться черговий, 24/7 він тут працює», – каже Ксенія Сушко.

Це укриття складається з декількох секцій. Містяни можуть перечекати тривогу з домашніми тваринами, також є місця для людей з дітьми.

«Наприклад, ми зараз знаходимось у секції для мам з маленькими дітьми, тому що мами переймаються за здоров’я своїх дітей, і в укритті досить часто вони перебувають. Тому тут є столик для перепелинання, є в нас запас памперсів, навіть є невеличкий манеж. Тобто, якщо мама дуже втомилася, нагодувала дитину і хоче трішечки перепочити, і випити каву – вона може залишити дитину в манежі», – каже директорка школи № 135 Ольга Подольна.

Під час тривоги дніпряни можуть звернутися за допомогою психолога або лікаря, які працюють в укритті.

Читайте також: Переможці «Студентської весни» віддали гроші у якості призу на придбання автівки для ЗСУ