Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Безготівкова оплата за проїзд: в яких автобусах можна розрахуватися через смартфон

Оплатити проїзд в автобусах відтепер можна через смартфон. До сьогодні у Дніпрі така функція була доступна лише для пасажирів електротранспорту, тепер модернізували й автотранспорт. В салонах з’явилися спеціальні наліпки з QR-кодами. 

В деяких автобусах Дніпра тепер можна розрахуватися карткою. В салонах розмістили наліпки з QR-кодами.

Олександр Баженов, водій: «З ними стало набагато легше, тому що зайвий раз не відволікають, зайвий раз люди не бігають по салону туди-сюди. Зайшли, сплатили, при виході просто показали і все. Там все фіксується, навіть якщо просто сфоткав і не оплатив, то воно все одно покаже, що воно не оплачене. І я також можу побачити».

Для оплати потрібно лише просканувати спеціальний QR-код, використовуючи мобільний застосунок. Після цього на екрані з’явиться електронний квиток.

Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Така ініціатива, вона саме була реалізована за допомогою ПриватБанку, технічної допомоги. Це реалізація QR-кодів, розміщення в автобусах, це внесення корегувань у застосунок «Приват 24». Та саме у застосунок можна додавати картки інших банків, що стає більш зручно пасажирам, які не користуються, наприклад, картками ПриватБанку».

Розрахуватися карткою можна в комунальних автобусах №101К; №32К; №75К та №109К. Вартість проїзду складає 15 гривень.